Πάσχα στο “Palatino” – Απογευματινά Εργαστήρια Δημιουργικής Απασχόλησης για τους μικρούς μπόμπιρες

MANOLLO GIF
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Εκτιμώντας την άμεση και ουσιαστική ανταπόκριση στο αφιέρωμα για το Πάσχα που διοργανώνει το Πρότυπο Κέντρο Προσχολικής Αγωγής “Palatino”  την περίοδο αυτή, θα αποτελέσει ιδιαίτερη χαρά για εμάς να υποδεχτούμε για άλλη μια φορά τα παιδιά σας στον χώρο μας.
Μ. Δευτέρα  2/4 : Εργαστήρι Παραμυθιού & Πασχαλινής Λαμπάδας
1ος Σταθμός στο αφιέρωμά μας η ιστορία δημιουργίας του κόσμου από τα βάθη των αιώνων.
Το παραμύθι, έχει υποστηριχθεί από τους παιδαγωγούς για την παιδαγωγική σημασία του, την ουσιαστική συμβολή του στη γλωσσική και γνωσιακή εξέλιξη του παιδιού, την ηθικο-θρησκευτική, καθώς και την ηθικοπλαστική επίδραση και ψυχαγωγία του. 
Αυτή τη φορά θα επικεντρωθούμε στην Ιστορία από τον ερχομό έως την Ανάσταση του Χριστού σαν παραμύθι μέσα από μια διαφορετική πλευρά και με έναν διαφορετικό τρόπο προσέγγισης. Μιλώντας για τρόπους προσέγγισης του παραμυθιού ουσιαστικά μιλάμε για επεξεργασία του παραμυθιού , αλλά χωρίς να χάνεται ο πρωταρχικός και βαθύτερος στόχος ο οποίος, είναι η αισθητική απόλαυση και καλλιέργεια των παιδιών.
  Με στόχο λοιπόν την αξιοποίηση του παραμυθιού στο πλαίσιο της Δημιουργικής Απασχόλησης, το Πρότυπο Κέντρο Προσχολικής Αγωγής “Palatino”, σας παρουσιάζει την ιστορία με τίτλο :
 “ ο Ερχομός ΚΑΙ η Ανάσταση του Χριστού ”.
Οι μικροί μας μπόμπιρες, στη συνέχεια σ’ αυτό το εργαστήρι μαζί με την Νηπιαγωγό τους θα δημιουργήσουν όμορφες Πασχαλινές Λαμπάδες τις οποίες θα πάρουν μαζί τους. 
Μ.  Τρίτη 3/4 : Εργαστήρι Κουκλοθεάτρου & Πασχαλινής Κάρτας
2ος Σταθμός στο αφιέρωμά μας το Κουκλοθέατρο, όπου αντιλαμβανόμενοι την τεράστια παιδαγωγική αξία του, το επιλέγουμε και αυτή τη φορά για την προσέγγιση του θέματος που θα παρουσιασθεί .
Θέμα  στο κουκλοθέατρό μας “η Σαρακοστή & η Μεσογειακή Διατροφή”. Ένα θέμα που αφορά όλους μας και είναι κάθε τέτοια εποχή πάντα επίκαιρο. Για το λόγο αυτό, θεωρούμε πως είναι απαραίτητη η ευαισθητοποίηση όλων των παιδιών. Το περιεχόμενο του κουκλοθεάτρου αφορά τον υγεινό τρόπο ζωής, τον οποίο προσπαθούμε να περάσουμε στα παιδιά σε καθημερινή βάση, μέσα από τη  συνεχή μας επαφή μαζί τους. Από την ιστορία μας, τα παιδιά  θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τις τροφές που είναι απαραίτητες για την υγιεινή διατροφή τους.
Στο πλαίσιο, λοιπόν, της   ευαισθητοποίησης των παιδιών πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, το Πρότυπο Κέντρο Προσχολικής Αγωγής “Palatino” και η Νηπιαγωγός τους, θα σας παρουσιάζουν το κουκλοθέατρο:
” ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ”
  Και αυτή τη φορά, ήρωες  του κουκλοθεάτρου θα είναι διάφορα πρόσωπα, ιδιαίτερα αγαπητά στα παιδιά, ενώ ειδικά ηχητικά εφέ θα πλαισιώνουν την παράσταση ! 
Τα μικρά ζουζούνια μας μετά θα δημιουργήσουν Πασχαλινές Κάρτες τις οποίες θα πάρουν μαζί τους. 
Μ. Τετάρτη  4/4 : English School&Εργαστήρι Πασχαλινών Στολιδιών
Με χαρά θα σας υποδεχτούμε για ένα ακόμη απόγευμα στο χώρο του “Palatino”, καθώς είναι το τελευταίο Απογευματινό  Εργαστήρι Δημιουργικής Απασχόλησης πριν το Πάσχα. 
     
Στο πρόγραμμα του κέντρου μας συμπεριλαμβάνεται και το κομμάτι της επαφής των παιδιών με την Αγγλική Γλώσσα.
    Με πλήρη κατανόηση και σεβασμό στην προσχολική ηλικία που θεωρείται ιδανική για την απόδοση νέων ερεθισμάτων, το Πρότυπο Κέντρο Προσχολικής Αγωγής “Palatino” έχει σχεδιάσει μια μέθοδο διδασκαλίας με βάση την οποία οι λιλιπούτειοι μαθητές, έρχονται σε επαφή με μια ποικιλία ερεθισμάτων & ακουσμάτων που έχουν ως θέμα τους την αγγλική γλώσσα. Μέσα σε ένα χρονικό διάστημα, που θεωρούμε δεδομένο ότι είναι διαφορετικό για το κάθε παιδί και την ξεχωριστή προσωπικότητά του, η νηπιαγωγός αναμένει την άμεση ανταπόκριση των μαθητών σε απλούς χαιρετισμούς – οδηγίες – εντολές. 
Η επαφή των παιδιών με τα ΑΓΓΛΙΚΑ, γίνεται και αυτή τη φορά μέσα από Πασχαλινά τραγούδια, παιχνίδια, flashcards, εικαστικές δραστηριότητες, που είναι σχεδιασμένες για τις ανάγκες και τις δυνατότητες της συγκεκριμένης ηλικίας.
     Στα πλαίσια λοιπόν της επαφής των παιδιών με το πεδίο των ΑΓΓΛΙΚΩΝ μέσα απ’ το παιχνίδι, οργανώνεται στο κέντρο μας ένα happening την  M. Τετάρτη,  με θέμα :
“ Spring!  The Very Best EASTER BUNNY ! ”
όπου μέσα από το παιχνίδι και τη δημιουργία, τα παιδιά θα παίξουν με τις αγγλικές αυτές λέξεις στη καρδιά της άνοιξης ! 
Τα μικρά λουλουδάκια μας, θα κλείσουν αυτό το Πασχαλινό  αφιέρωμα δημιουργώντας  Πασχαλινά Στολίδια.   
Χρόνος Εργαστηρίου Δημιουργικής Απασχόλισης : 17:00 – 20:00. 
Τιμή απογεύματος: Ιδιαίτερα Προσιτή 10€.
Υ.Σ:  Οι γονείς θα πρέπει να ενημερώνουν μέχρι στις 12.00 της ίδιας ημέρας, το αργότερο.

Προσοχή: Τα παιδιά  θα πρέπει να βρίσκονται στο “Palatino” το αργότερο μέχρι στις 17.30.  
error: Content is protected !!