Γ.Γ. Δημόσιας Τάξης: Δεν αντιμετωπίζουμε κρίση ασφάλειας – Εγκαινίασε την Μόνιμη Έκθεση Αστυνομικών Κειμηλίων στο Βόλο

milonas 728x90 1
FCO Banner 728x110 1
Δεν αντιμετωπίζει κρίση ασφάλειας η Ελλάδα, τόνισε κατηγορηματικά ο Γ.Γ. Δημόσιας Τάξης, κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης, σε δηλώσεις του, μετά την τέλεση των εγκαινίων της εντυπωσιακής, Μόνιμης Έκθεσης Αστυνομικών Κειμηλίων, σήμερα το πρωί, στο Αστυνομικό Μέγαρο Μαγνησίας, που έγιναν παρουσία και του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., κ. Κωνσταντίνου Τσουβάλα.
Ο ίδιος προανήγγειλε ανανέωση του υλικοτεχνικού εξοπλισμού της Ελληνικής Αστυνομίας, σε ποσοστό 13%, μέσα από 43 διαγωνιστικές διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη, ποσού 50 εκατομμυρίων ευρώ. Ο Γ.Γ. δήλωσε επίσης, πως βρίσκεται σε εξέλιξη η προσπάθεια αποδέσμευσης 600-800 περίπου αστυνομικών από την φύλαξη διαφόρων προσώπων, προκειμένου σύντομα να ενισχύσουν την αστυνόμευση.
Αναφορικά με την εντυπωσιακή Έκθεση, ο κ. Αναγνωστάκης επισήμανε φιλοδοξεί να αποτελέσει κίνητρο για να έρθει η Αστυνομία πιο κοντά στις νεαρές ηλικίες δημοτικού – γυμνασίου – Λυκείου, ώστε να μάθουν οι μαθητές ότι η Αστυνομία είναι πρωτίστως ένα σώμα με κοινωνικό πρόσωπο.
Από την πλευρά του, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., κ. Τσουβάλας, επιβεβαίωσε τα λεγόμενα του Γ.Γ. περί της ύπαρξης ασφάλειας, ενώ αναφορικά με την Έκθεση δήλωσε πως είναι η πρώτη επίσημη θεσμική περιφερειακή Έκθεση, την οποία η ηγεσία του Σώματος στηρίζει ανεπιφύλακτα κι ελπίζει να βρει μιμητές και σε άλλες περιοχές.
Δημήτρης Αναγνωστάκης – Γεν. Γραμματέας Δημόσιας Τάξης 
Πιο αναλυτικά, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, ο Γεν. Γραμματέας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης δήλωσε:
«Πολλές σύγχρονες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες αντιμετωπίζουν -όπως κι εμείς – την δημοσιονομική κρίση, αντιμετωπίζουν μια δεύτερη μεγάλη κρίση το προσφυγικό – μεταναστευτικό. Ευτυχώς η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει κρίση ασφάλειας όπως άλλες ευρωπαϊκές χώρες». Πρόσθεσε δε, πως η συμβολή της ΕΛΑΣ για αυτή την εικόνα προς τα έξω είναι καθοριστική.
«Πολλές φορές αδικούνται οι αστυνομικοί γιατί πουλάει η αρνητική εικόνα κι όχι η πραγματική συνεισφορά τους» επισήμανε ο κ. Αναγνωστάκης, δηλώνοντας περήφανος ως Έλληνας που η χώρα μας παραμένει χώρα ασφαλής για τον τουρισμό και τις επενδύσεις.
Όπως είπε, η εγκληματικότητα και παραβατικότητα είναι σε ελεγχόμενο και ικανοποιητικό βαθμό και δεν μπορεί κάποιος να ισχυριστεί το αντίθετο, εκτός κι αν είναι κακοπροαίρετος  Σχετικά με την υλικοτεχνική υποδομή της ΕΛ.ΑΣ. τόνισε πως αξιοποιείται κάθε χρηματοδοτική ευκαιρία από την Ε.Ε. Στο πλαίσιο αυτό, αυτή τη στιγμή, βρίσκονται σε εξέλιξη 43 διαγωνιστικές διαδικασίες, που ξεπερνούν τα 50 εκ. ευρώ.
«Μέσα από αυτά τα ποσά ευελπιστούμε ότι θα έχουμε μια ανανέωση στόλου στο 12 – 13% του συνολικού στόλου» δήλωσε ο κ. Αναγνωστάκης, ο οποίος ευχαρίστησε τις Περιφέρειας και Δήμους που στηρίζουν την ΕΛΑΣ. Όπως είπε μάλιστα, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Κώστας Αγοραστός ενέταξε σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ με 1,5εκ. την προμήθεια οχημάτων στην ΕΛΑΣ.
Για την αποδέσμευση αστυνομικών από την φύλαξη διαφόρων προσώπων, επισήμανε πως καταβάλλεται τιτάνεια προς την κατεύθυνση αυτή και εκτιμάται, όπως το επόμενο διάστημα να έχουμε 600 – 800 επιπλέον άτομα στην εμφανή αστυνόμευση – δίπλα στον πολίτη.
Σχετικά με την Έκθεση Αστυνομικών Κειμηλίων δήλωσε:
«Είναι μια όμορφη μέρα για την ΕΛΑΣ και το Υπουργείο προστασίας του πολίτη. Αναδεικνύουμε διαχρονικά το έργο της ΕΛΑΣ και φιλοδοξούμε αυτή η έκθεση να αποτελέσει κίνητρο για να έρθουμε πιο κοντά με τις νεαρές ηλικίες δημοτικού – γυμνασίου – Λυκείου. Είναι κάτι που το επιδιώκουμε γιατί πρέπει τα παιδιά να ξέρουν ότι η Αστυνομία είναι πρωτίστως ένα σώμα με κοινωνικό πρόσωπο. Πρωτίστως προσφέρει κοινωνική υπηρεσία κι έργο και τελευταία είναι η καταστολή. Μέσα από αυτή την εξωστρέφεια ευελπιστούμε ότι το όραμα μιας Αστυνομίας ανοιχτής δημοκρατικής δίπλα στον πολίτη στα προβλήματά του θα συμβάλει σε μεγάλο βαθμό. Ευχαριστώ όλους κι όλες που συνέβαλαν σε αυτή την έκθεση είτε είναι συνεργάτες είτε είναι δωρητές χορηγοί. Είναι κάτι που ανήκει στην κοινωνία του Βόλου κι είμαι σίγουρος ότι η επισκεψιμότητά της θα είναι σε υψηλά ποσοστά».
 Κων. Τσουβάλας – Αρχηγός Ελληνικής Αστυνομίας
Και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., κ. Κ. Τσουβάλας, από την πλευρά του, μίλησε για μια σημαντική μέρα για την Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας, μια σημαντική μέρα για την ΕΛΑΣ.
«Όποιος γνωρίζει καλά το παρελθόν διαχειρίζεται καλύτερα το παρόν και ορίζει ασφαλέστερα το μέλλον του. Η τιμή ο σεβασμός στην παράδοση στην ιστορία του σώματος που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας της πατρίδας μας είναι προϋπόθεση απαραίτητη για να ατενίσουμε με αισιοδοξία το μέλλον» δήλωσε και πρόσθεσε πως είναι η πρώτη επίσημη θεσμική περιφερειακή έκθεση, την οποία στηρίζουν ανεπιφύλακτα κι ελπίζουν να βρει μιμητές και σε άλλες περιοχές.
Σε ερώτηση για την εγκληματικότητας, ο κ. Τσουβάλας επισήμανε πως η ΕΛΑΣ κάνει εξαιρετική δουλειά, με πολύ καλά αποτελέσματα, όχι μόνο στα μεγάλα αστικά κέντρα αλλά και στην περιφέρεια.
Αυτό αποδεικνύεται –όπως είπε – από τον μεγάλο ποσοστό αποδοχής της δουλειάς της από την κοινωνία.
«Είμαι ευτυχής ως Αρχηγός για την μεγάλη αποδοχή της κοινωνίας στο έργο της ΕΛΑΣ» δήλωσε χαρακτηριστικά.

πηγη

error: Content is protected !!