Λύση και εκκαθάριση της ΔΕΥΑΜΒ πρότεινε ο Αχιλλέας Μπέος – Πιο φθηνό νερό θα έχει ο Βόλος

milonas 728x120

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος σχετικά με το σκάνδαλο της ΕΡΓΗΛ. Ο κ. Μπέος ανακοίνωσε την πρόταση που θα καταθέσει στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου τις επόμενες μέρες για την λύση και εκκαθάριση της ΔΕΥΑΜΒ. Σύμφωνα με την πρόταση αυτή η Επιχείρηση θα γίνει αντιδημαρχία και μάλιστα οι πολίτες θα πληρώνουν λιγότερα χρήματα στους λογαριασμούς και θα έχουν πιο φθηνό νερό. Η απόφαση χρειάζεται τα 3/4 των δημοτικών συμβούλων και κάλεσε τις μειοψηφίες να υπερψηφίσουν την διαδικασία εξυγίανσης της ΔΕΥΑΜΒ, διαφορετικά ο Δήμος Βόλου θα πρέπει να έρθει σε συμβιβασμό με την τεχνική εταιρεία. 

Ο κ. Μπέος συγκεκριμένα ανέφερε:

“Εγώ απέτρεψα την εισβολή των λαμόγιων στα ταμεία της ΔΕΥΑΜΒ.
Ευχαριστώ έπρεπε να μου πει η Οικονόμου και ο Πατσιαντάς, όχι που συναντήθηκαν μαζί μετά από λίγη ώρα από την ενημέρωση μου και με κατηγόρησαν.
Παραλάβαμε μία τελειωμένη υπόθεση. Κάνουμε έναν αγώνα, που δεν τελειώνει και συνεχίζεται.
Το 2011 με την απόφαση 510 του Εφετείου Λάρισας η ΔΕΥΑΜΒ έχασε όλες τις δικαστικές διαμάχες που είχε με την ΕΡΓΗΛ. Και η δημοτική αρχή Σκοτινιώτη προσέφυγε στον Άρειο Πάγο. Για να συζητηθεί η υπόθεση, συμφώνησαν να πάρει η ΕΡΓΗΛ 1.000.000 ευρώ και να συνεαίνει στη συζήτηση της Ολομέλειας του Α. Πάγου για την προσφυγή της ΔΕΥΑΜΒ.
Εδώ υπάρχουν δύο θέματα.
Με το εκατομμύριο που έδωσε αποδέχθηκε την απόφαση του Εφετείο και ομολογεί ότι οφείλει την ΕΡΓΗΛ για να αποποιηθεί των ευθυνών του ο κ. Σκοτινιώτης.
Εμείς όχι μόνο δε δώσαμε ένα ευρώ και δεν διαπραγματευτήκαμε αλλά κάναμε μεγάλο πόλεμο και αγώνα και στο όνομα των πολιτών και στις αξίες που υπηρετούμε, δεν προδώσαμε του πολίτες.
Από το 2011 μέχρι το 2014 ποιες είναι οι ενέργειες που έκανε η προηγούμενη δημοτική αρχή; 
Τίποτα, είναι η απάντηση. Όλα ήταν στον αυτόματο πιλότο.
Τον Ιούλιο του 2014 μετά τις εκλογές, πρόχειρα και βιαστικά κατέθεσε μία αγωγή, που όχι μόνο ήταν πρόχειρη, αλλά την κατέθεσε μέσα στη βιασύνη και τον πανικό σε λάθος δικαστήριο. Στο Πρωτοδικείο Βόλου. Δε συζητηούνται αυτές οι αγωγές στα Πρωτοδικεία.
Να καταλάβει ο κόσμος το παραμύθι που προσπαθούν να πουλήσουν προς τα έξω με κάποιους διαπλεκόμενους δημοσιογράφους γιατί έπαιρναν μηνιαίο μισθό από αυτούς τους εργολάβους.
Γιατί δε ζήτησαν πραγματογνωμοσύνη τοιυΤΕΕ
Γιατί δεν έκαναν μήνυση;
Γιατί δεν πέρασαν από Πειθαρχικό τους υπαλλήλους που ευθύνονται.
Έχει γίνει σκάνδαλο, έχουν υπάρξει καλύψεις. Ήταν υποχρεωμένη να περάσουν πειθαρχικό όσους βοήθησαν την ΕΡΓΗΛ. Έτσι θα βοηθούσαν και το δικαστήριο στην απόφασή του.
“Μαζί τα τρώγανε”.
Ήρθαν μάλιστα εδώ που τους φώναξα, γιατί πίστευα ότι σε τόσο σημαντικό ζήτημα θα αφήσουν τα ιδιοτελή συμφέροντά τους και επιτέλους μετά από χρόνια θα λειτουργήσουν για το καλό της πόλης. 
Μου πρότειναν να δώσω τα λεφτά της ΔΕΥΑΜΒ στους εργαζόμενους. Τι λέτε ρε; Τα λεφτά είναι των πολιτών. Δεν είναι των εργαζομένων, ούτε της ΕΡΓΗΛ. Να προδώσω την εμπιστοσύνη του κόσμου; Δικά τους είναι τα λεφτά; Λοιδορήθηκα από το μεγαλύτερο πολιτικό απατεώνα που έβγαλε αυτή η πόλη, όταν είπα ότι η ΕΡΓΗΛ δε θα πάρει ευρώ και το εννοώ αυτό.
Καταθέτω σήμερα μία πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, για εξυγίανση της αμαρτωλής ΔΕΥΑΜΒ.
Η πρόταση αφορά τη λύση και εκκαθάριση της εταιρείας αυτής. 
Οι υπάλληλοι της ΔΕΥΑΜΒ θα υπαχθούν στο ενιαίο μισθολόγιο.
Αυτοί που παίρνουν πάνω από 2.500 ευρώ, που δεν ξέρω τι δουλειά κάνουν, δε θα παίρνουν αυτά τα λεφτά.
Θα υπάρξει πιο φθηνό νερό στους πολίτες και καλύτερες παροχές.
Τις επόμενες ημέρες θα καταθέσω επίσημη πρόταση που θα αναλύσω όλα τα επιχειρήματα προς το Σώμα.
Αν υπήρχε φιλότιμο κάποιοι υπάλληλοι της ΔΕΥΑΜΒ, έπρεπε να είχαν πάρει το κλειδί της φυλακής και να είχαν μπει μόνοι τους μέσα. 
Αν δεν προκύψει το θετικό αποτέλεσμα στο Δ.Συμβούλιο είμαστε υποχρεωμένοι να πάμε σε συμβιβασμό με την ΕΡΓΗΛ. Αλλά εκεί δε θα πάω εγώ. Θα πάνε αυτοί που θα ψηφίσουν “όχι” και να δούμε τι θα φέρουν.”

error: Content is protected !!