Επίσκεψη “Ιππόκαμπου” στην έκθεση αστυνομικών κειμηλίων

Την Κυριακή 20 Μαΐου, μέλη του Σωματείου Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας “ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ”, επισκέφθηκαν, κατόπιν σχετικής πρόσκλη…

ken
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Την Κυριακή 20 Μαΐου, μέλη του Σωματείου Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας “ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ”, επισκέφθηκαν, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης, την Μόνιμη Έκθεση Αστυνομικών Κειμηλίων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας, που λειτουργεί στον 2ο όροφο του Αστυνομικού Μεγάρου Μαγνησίας.

Τα μέλη του “ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΥ”, υποδέχτηκαν και καλωσόρισαν ο Αστυνομικός Διευθυντής Μαγνησίας κ. Βασίλης Μαρκογιαννάκης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Μαγνησίας-Α΄ Υποδιευθυντής κ. Βασίλειος Καραΐσκος και ο Διευθυντής της Τροχαίας Βόλου-Αστυνομικός Υποδιευθυντής κ. Αθανάσιος Κουλούρης.

Μετά από μια σύντομη, αλλά εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και περιεκτική παρουσίαση αστυνομικών δραστηριοτήτων, θεμάτων τροχαίας, θεμάτων ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο, ναρκωτικών, παραβατικότητας, ο εμπνευστής και “ψυχή” της ‘Εκθεσης κ. Βασίλης  Καραΐσκος με τους συνεργάτες του, ξενάγησαν τα μέλη του “ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΥ” στην Έκθεση.  

Σκοπός της Έκθεσης, όπως χαρακτηριστικά  ανέφερε, είναι η προβολή της ιστορίας των Αστυνομικών Σωμάτων στην Ελλάδα και η ανάδειξη της κοινωνικής και εθνικής προσφοράς τους.

Κειμήλια που είχαν διαφυλαχθεί για δεκαετίες παραχωρήθηκαν από αστυνομικούς, τις οικογένειές τους και άλλους πολίτες, καθώς και από το Πολεμικό Μουσείο Αθηνών και σήμερα εκτίθενται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, χάρη στην ευγενική υποστήριξη χορηγών

Η Έκθεση περιλαμβάνει την ιστορική αναδρομή ίδρυσης των Αστυνομικών Σωμάτων στην Ελλάδα, αρχεία, φωτογραφίες, βιβλιοθήκη, έκθεση στολών, πηλίκια-κράνη, εξαρτύσεις κ.α….

Η επίσκεψη στην Έκθεση, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Πρόεδρος του “ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΥ”, έγινε στο πλαίσιο της μορφωτικής και πολιτιστικής ανάπτυξης και καλλιέργειας των μελών του Σωματείου.

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν και δημόσια τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας και ιδιαίτερα τον Αστυνομικό Διευθυντή Μαγνησίας-Α΄ Υποδιευθυντή κ. Βασίλειο Καραΐσκο, εμπνευστή και “ψυχή” της  Έκθεσης και τους συνεργάτες του, που προσέφεραν μια μοναδική εμπειρία στα μέλη του Σωματείου, καθώς επίσης και την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δ. Βόλου (ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ) και ιδιαίτερα την Πρόεδρο κα Σοφία Χάλαρη για τη διάθεση του λεωφορείου.

error: Content is protected !!