Νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Γνωρίζοντας τη μουσική μέσα από τα όργανα» στο «Αχίλλειον»

FCO SUMMER 80 728x90 1
milonas 728x90 1

Η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου, υλοποιεί ένα νέο εκπαιδευτικό  πρόγραμμα  ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά στο Κινηματοθέατρο «Αχίλλειον» με τίτλο «Γνωρίζοντας τη μουσική μέσα από τα όργανα». Πρόκειται για ένα βιωματικό πρόγραμμα το οποίο υλοποιούν η Φιλαρμονική Δήμου Βόλου και το Ερασιτεχνικό Θεατρικό Εργαστήρι της Διεύθυνσης Πολιτισμού.  Αποσκοπεί στην εξοικείωση των μαθητών με τα μουσικά όργανα της Φιλαρμονικής Ορχήστρας και υλοποιείται  με στόχο να γνωρίσουν δια ζώσης τα παιδιά την λειτουργία της φιλαρμονικής και να μυηθούν στον μαγικό κόσμο της μουσικής.
Τα παιδιά  θα ακούσουν τον ήχο των μουσικών οργάνων, θα μάθουν την  ιστορία του κάθε οργάνου, το ρόλο του στην ορχήστρα και σε ποιες ορχήστρες  (φιλαρμονική, συμφωνική, παραδοσιακή) χρησιμοποιείται.  Κατόπιν  θα γίνει παρουσίαση των οργάνων από τους μουσικούς και το Μαέστρο της Φιλαρμονικής που θα συμμετέχουν ενεργά σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος. Παράλληλα θα γίνεται προβολή βίντεο και θα κληθούν να αναγνωρίσουν τα ίδια τα παιδιά τα μουσικά όργανα της φιλαρμονικής στο πλαίσιο ενός εκπαιδευτικού παιχνιδιού. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης μια σύντομη συναυλία από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα, διάρκειας 10-12 λεπτών, ειδικά προσαρμοσμένη για παιδιά, με πρόγραμμα επιλεγμένο από παιδικές κινηματογραφικές ταινίες, ευρέως γνωστές και δημοφιλείς στα παιδιά.
Τέλος θα προβληθεί εικονοποιημένο το γνωστό παραμύθι «Το δέντρο που έδινε», διάρκειας 6 λεπτών,  του διακεκριμένου συγγραφέα Σελ Σιλβερστάϊν. Τη σκηνοθεσία και την αφήγηση έχει αναλάβει ο Ηθοποιός Δημήτρης Δακτυλάς ενώ η μουσική επένδυση ανήκει στη Φιλαρμονική. Πρόκειται για μια ιστορία για την απλόχερη αγάπη και την ανιδιοτελή προσφορά, αλλά και μια ιστορία για τον εγωισμό, την απληστία, τη μη ανταπόδοση. Το βιβλίο πρωτοεκδόθηκε το 1965 και εξακολουθεί να διαβάζεται, να ερμηνεύεται με ποικίλους τρόπους, να εξιδανικεύεται ή να κατηγορείται. «Μια φορά και ένα καιρό ήταν μια μηλιά που αγαπούσε ένα αγοράκι».    Έτσι αρχίζει αυτό το όμορφο παραμύθι που το διαβασμά του αφήνει τη γεύση μιας αξέχαστης ευαισθησίας.    Κάθε μέρα το αγόρι πήγαινε στη μηλιά κι έτρωγε τα μήλα της, έκανε κούνια απ τα κλαδιά της, σκαρφάλωνε στον κορμό της… κι η μηλιά ήταν ευτυχισμένη.  Μα όσο το αγόρι μεγάλωνε, τόσο περισσότερα ζητούσε απ το δέντρο και το δέντρο έδινε, έδινε, έδινε αδιάκοπα.   Η ιστορία που περιγράφει ο Σελ Σιλβερστάιν αποτελεί μια  πολύ τρυφερή παρουσίαση της προσφοράς που έρχεται μέσα από την αγνή αγάπη και έχει λατρευτεί από εκατομμύρια αναγνώστες παγκοσμίως!

Η συνολική διάρκεια είναι 70 λεπτά. Οι παραστάσεις θα ξεκινούν στις 10:30 το πρωί. Οι ημερομηνίες πραγματοποίησης του προγράμματος είναι Παρασκευή 1/6, Τρίτη 5/6 και Τετάρτη 6/6. Η συμμετοχή είναι τρία ευρώ (3€) για κάθε μαθητή. Θα δοθεί σειρά προτεραιότητας οπότε είναι απαραίτητο να γίνει δήλωση των συμμετεχόντων γραπτώς. Παρακαλούνται τα σχολεία που ενδιαφέρονται για το πρόγραμμα να επικοινωνήσουν στο 24210-82870, στα γραφεία της Διεύθυνσης Πολιτισμού. 
error: Content is protected !!