ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ολοκληρώνεται η έκθεση «την Άνοιξη αν δεν τη βρεις τη φτιάχνεις»

Μεγάλη επιτυχία, που επισφράγισε η εντυπωσιακή επισκεψιμότητα, σημείωσε η έκθεση, «την Άνοιξη αν δεν τη βρεις τη φτιάχνεις», βασισμέν…

KEN 728X100

Μεγάλη επιτυχία, που επισφράγισε η εντυπωσιακή επισκεψιμότητα, σημείωσε η έκθεση, «την Άνοιξη αν δεν τη βρεις τη φτιάχνεις», βασισμένη στο στίχο του νομπελίστα ποιητή Οδυσσέα Ελύτη, στο Κέντρο Τέχνης Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 30 Ιουνίου, οπότε όσοι δεν πρόλαβαν να την επισκεφτούν έχουν για λίγο ακόμη την ευκαιρία να το κάνουν. Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα 35 επαγγελματιών εικαστικών καλλιτεχνών, αποφοίτων Ανωτάτων Σχολών Καλών Τεχνών της Ελλάδας και του εξωτερικού, Βολιώτες που δημιουργούν στην πόλη  ή αλλού, καθώς  και  καλλιτέχνες του Εικαστικού Συλλόγου της Λάρισας, οι οποίοι ερμηνεύουν, με  τα δικά τους  εκφραστικά μέσα, τον στίχο του μεγάλου μας ποιητή.

Η πρωτοβουλία ανήκει στη Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου, ενώ η επιμέλεια στη Χρύσα Δραντάκη, προϊσταμένης της Διεύθυνσης Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου.  

Την έκθεση πλαισίωσε πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων. Ανάμεσα στις οποίες, εκείνη που διοργανώθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, στις 5 Ιουνίου. Προσκλήθηκαν στο Κέντρο Τέχνης “Τζιόρτζιο ντε Κίρικο”, από την Διεύθυνση Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου, δεκαπέντε μαθητές της τάξης Προνηπίων του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού “Νεφέλη” μαζί με τους συνοδούς εκπαιδευτικούς τους να συμμετάσχουν στην δράση “Αποτυπώματα”. Με την καθοδήγηση της Μαρίας Τζήμα, αρχιτέκτονος τοπίου, της Σοφίας Τζήμα, γραφίστριας, και της Νικολέτας Τζάνη, υπαλλήλου του Τμήματος Εικαστικών τεχνών της Διεύθυνσης Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου, οι μαθητές πίεσαν πέταλα από φρέσκα άνθη και φύλλα διαφόρων φυτών σε κομμάτια υφάσματος, τα οποία εμποτίστηκαν από τους χυμούς των ανθέων και των φυτών, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν δεκαπέντε πολύχρωμες  δημιουργίες. Οι δημιουργίες αυτές, οι οποίες έφεραν την υπογραφή του κάθε μαθητή χωριστά, αναρτήθηκαν για λίγο έξω από το Κέντρο Τέχνης και την επομένη παραδόθηκαν στην προϊσταμένη του παιδικού σταθμού, κ. Παναγιώτα Καψάλη. 

Την ίδια μέρα, κατά τις μεσημεριανές ώρες, ο Πέτρος Μπέλλος, πρόεδρος του Σωματείου Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας “Ιππόκαμπος”, με έξι μέλη του εν λόγω σωματείου μαζί με τους συνοδούς τους προσκλήθηκαν να συμμετάσχουν σε δράση Κηποτεχνικής στον προαύλειο χώρο μεταξύ του Κέντρου Τέχνης “Τζιόρτζιο ντε Κίρικο” και του ΔΩΒ. Οι παρευρισκόμενοι φύτεψαν εποχιακά  φυτά, όπως ασπασίες, γκαζάνιες, μπιγκόνιες και κατηφέδες, σε ξύλινες ζαρντινιέρες, τα οποία παρείχε στο σύνολό τους η Διεύθυνση Πρασίνου του Δήμου Βόλου. Στην συνέχεια, αφήνοντας τα φτυάρια, τα χώματα και τα φυτά, έπιασαν τα πινέλα και καλλώπισαν τις ζαρντινιέρες με διάφορα χρώματα. Την δράση επιμελήθηκαν η Μαρία Τζήμα και η Σοφία Τζήμα. 

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους φορείς και τους συμμετέχοντες που συνέβαλαν στη διοργάνωση των παραπάνω δράσεων. Το ταλέντο και η ευαισθησία τους αποτελεί παράδειγμα και έμπνευση για όλους. 

Ωράριο λειτουργίας Δευτέρα-Παρασκευή 10.00-13.00, 18.00-21.00 και Σάββατο 10.00-13.00. 

error: Content is protected !!