ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μνήμη Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου στον Βόλο

Την μνήμη του νεοφανούς Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου τιμά η Εκκλησία μας την Πέμπτη 12/7. Επίκεντρο του εορτασμού στην Ιερά Μητρόπολ…

KEN 728X100


Επίκεντρο του εορτασμού στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος θα είναι ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Βόλου, όπου την παραμονή της εορτής, στις 7μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θειο Λόγο. Στις 9μ.μ. θα ξεκινήσει ιερά Αγρυπνία, η οποία θα απολύσει στη 1 π.μ. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ενώ στις 7μ.μ. θα ψαλεί ο μεθεόρτιος Εσπερινός και η Ιερά Παράκληση του Οσίου Παϊσίου.

Η μνήμη του Οσίου Παϊσίου θα εορταστεί και στο ιερό Παρεκκλήσιο των Οσίων Παϊσίου και Πορφυρίου Βελεστίνου, όπου την παραμονή της εορτής, στις 7μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ’ αρτοκλασίας. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Ιερές Αγρυπνίες, επί τη μνήμη του Οσίου Παϊσίου, θα τελεστούν επίσης, την Τετάρτη στους κάτωθι Ιερούς Ναούς:

Αγίου Γερασίμου Βόλου, από τις 8.30μ.μ. έως τις 12.30 π.μ., Αγίας Κυριακής Βόλου, από τις 9μ.μ. έως τη 1π.μ. , Αγίας Αικατερίνης Βόλου από τις 9.30 μ.μ. εως τις 12.30 π.μ. και Αγίων Παϊσίου, Εφραίμ, Αμβροσίου και Πορφυρίου, που βρίσκεται στην διασταύρωση των οδών Γλάδστωνος και Γ. Καρτάλη στον Βόλο, από τις 8.30 έως τις 10.30μ.μ.

error: Content is protected !!