Δύο νέα έργα οδικής ασφάλειας στη Μαγνησία

stergiou
fotou
728x110 3

Δυο νέα έργα συνολικού προϋπολογισμού 1.380.000,00 ευρώ ξεκινούν στην Μαγνησία από την Περιφέρεια Θεσσαλίας το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, μετά την υπογραφή των συμβάσεων κατασκευής από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό.
Συγκεκριμένα τα έργα αυτά είναι α) ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΠΡΟΚΛΗΘΕΙΣΩΝ ΑΠO ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ Π.Ε ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ & ΣΠΟΡΑΔΩΝ (ΔΗΜΟΣ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ)» προϋπολογισμού 1.240.000,00 €  και β) ΔΙΑΓΡΑΜΜΙΣΗ ΣΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ Π.Ε. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ (ΧΡΗΣΗ ΕΤΟΥΣ 2018), προϋπολογισμού 140.000,00 €.
Τα έργα υλοποιούνται με πόρους του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και φορέα υλοποίησης τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων.
Σε δηλώσεις του ο κ. Κώστας Αγοραστός ανέφερε τα εξής: «Άλλα δυο έργα για την ασφαλή μετακίνηση των ανθρώπινων κοινοτήτων. Το πρώτο έργο είναι προϋπολογισμού 1.250.000,00 € και αφορά την αποκατάσταση φθορών και την ασφαλτόστρωση στο Δήμο Ρήγα Φεραίου, ενδεικτικά αναφέρω στην είσοδο του Βελεστίνου, στον Περιφερειακό του Στεφανοβικείου, από το ΠΕΒ στα Κανάλια, Κανάλια – Κεραμίδι, Περίβλεπτο, Άγιος Γεώργιος Φερρών και όπου αλλού απαιτείται. Παράλληλα αποκαθιστούμε στηθαία και κατασκευάζουμε μικρά τεχνικά.. Το δεύτερο έργο είναι προϋπολογισμού 140.000,00 € και αφορά στην πλήρη διαγράμμιση 50 χιλιομέτρων, στη μέση του δρόμου και στα πλάγια που οριοθετούνται, προκειμένου να διευκολύνουμε την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών. Οπωσδήποτε τα έργα αυτά είναι χρήσιμα και έρχονται να προστεθούν στα δεκάδες άλλα έργα, που γίνονται στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας σε μια πολύ δύσκολη περίοδο».
Παρόντες στην υπογραφή των συμβάσεων ήταν μεταξύ άλλων η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Κολυνδρίνη, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Καλτσογιάννης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Λιούπης, Ιγγλέσης, Κίτσιος, Χαλέβας, ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων της Π.Ε Μαγνησίας και Σποράδων κ. Φλαμπούρης και οι ανάδοχοι των έργων.
error: Content is protected !!