Επίθεση Μητσοτάκη σε Τσίπρα για την τραγωδία στην Ανατολική Αττική

Επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό για τη διαχείριση της  καταστροφικής πυρκαγιάς   εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης,…

KEN 728X100

Επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό για τη διαχείριση της καταστροφικής πυρκαγιάς εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας λόγο για κυνισμό και θράσος του πρωθυπουργού.
«Τη Δευτέρα, 92 άτομα έχασαν τη ζωή τους με τον πιο φρικτό τρόπο. Ο αριθμός μπορεί να αποδειχθεί μεγαλύτερος. Καθένας μας βλέπει να καθρεφτίζονται στους δικούς μας ανθρώπους τα πρόσωπα της τραγωδίας. Είναι ένα μαύρο ψηφιδωτό από οικογενειακά δράματα και δεν μας αφήνει να ησυχάσουμε γιατί δεν πρέπει να ησυχάσουμε. Μπορούσε να ήταν δικοί μας άνθρωποι εκεί. Μια μάχη άδικη και άνιση» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου για την τραγωδία στην Αττική.

Όπως είπε, βρέθηκε, ως όφειλε, πλάι σε αυτούς τους ανθρώπους, άκουσε πολύ και μίλησε λίγο, επισημαίνοντας, όμως, πως ποτέ δεν έχει νιώσει τόσο άσχημα όσο την περασμένη Πέμπτη όταν πήγε στο καμένο οικόπεδο που χάθηκαν συμπολίτες μας.

«Ως αρχηγός της αντιπολίτευσης οφείλω να σταθώ με υπευθυνότητα, απέναντι στην τραγωδία. Κάθε δημόσιο πρόσωπο οφείλει να πάρει θέση. Είχαμε να κάνουμε με μια πρωτόγνωρη τραγωδία. Ούτε εγώ, ούτε η ΝΔ, έπρεπε να εμπλακούμε σε μία ανούσια αντιπαράθεση. Αυτά που λένε αυτοί που έζησαν τη μαύρη Δευτέρα έχουν πολύ μεγαλύτερο βάρος και πολύ περισσότερη αλήθεια από δηλώσεις» δήλωσε, ξεκαθαρίζοντας πως οι ευθύνες θα αποδοθούν.

Όπως ανέφερε έχει εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη και θα κάνει ότι μπορεί ως αρχηγός της αντιπολίτευσης για να αποδοθούν.

Για πυρκαγιές του 2007 στην Ηλεία, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησε πως έγιναν λάθη.

«Άλλα μη συγκρίνουμε ανόμοια. Η φωτιά το 2007 ήταν 100 φορές μεγαλύτερη» ανέφερε και υπενθύμισε ότι και ως βουλευτής της ΝΔ είχε ασκήσει και με αρθρογραφία κριτική στην τότε κυβέρνηση. «Εγώ την ευθύνη για λογαριασμό της παράταξής μου την έχω αναλάβει. Δεν τίθεται ζήτημα πολιτικής ευθύνης για την τότε κυβέρνηση γιατί ήδη είχε παραιτηθεί και η χώρα όδευε σε εκλογές» σημείωσε.

Για το σήμα του Λιμενικού σχετικά με την ύπαρξη νεκρού από τις 19:08 εκείνο το βράδυ, όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως επιβεβαιώνει ότι «όλοι γνώριζαν σε αυτήν τη θλιβερή σύσκεψη ότι υπήρχαν θύματα».

Σχετικά με τις δυνατότητες εκκένωσης της περιοχής και αν θα είχε ως μόνο αποτέλεσμα να είναι μικρότερος ο αριθμός των θύματων, είπε ότι δεν συμβιβάζεται με τη λογική των λιγότερων νεκρών. «Δεν έπρεπε να θρηνήσουμε θύματα στην τραγωδία» συμπλήρωσε, ενώ μίλησε και για την επίσκεψη του πρωθυπουργού, χθες, στις πληγείσες περιοχές. «Ας βγάλουν οι πολίτες τα συμπεράσματά τους για την απουσία του πρωθυπουργού επτά ημέρες και τον τρόπο της επίσκεψής του. Το πώς ο καθένας βιώνει τον ρόλο του κοντά στους πολίτες είναι βαθιά προσωπικό. Μπορώ να δεχθώ την ανικανότητα. Δεν είδα, όμως, σε κανένα πρόσωπο εμπλεκομένων τη συντριβή. Δεν ειπώθηκε ένα συγνώμη. Λες και ήταν σε άλλο κόσμο κυνισμού και αλαζονείας» τόνισε

Επίσης, ο πρόεδρος της ΝΔ επισήμανε ότι τις ποινικές ευθύνες τις αποδίδει η Δικαιοσύνη, ενώ όταν ρωτήθηκε για όσα ακούστηκαν περί σχεδίου εμπρησμού απάντησε: «Μεγάλο ποσοστό πυρκαγιών μπαίνουν από εμπρησμό. Συνήθως, έχουν να κάνουν με οικονομικά συμφέροντα στην περιοχή».

newsbeast.gr

error: Content is protected !!