Για παροχή υλικής υποστήριξης στο ISIS διώκεται Αμερικανίδα παντρεμένη με τζιχαντιστήΜια Αμερικανίδα, παντρεμένη με μαχητή του Ισλαμικού Κράτους, η οποία συνελήφθη στη Συρία, κατηγορείται για παροχή υλικής βοήθειας στην τζιχαντιστική οργάνωση, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Η Σαμάνθα Μαρί Ελχασανί, 32 ετών, κατηγορείται ότι βοήθησε δύο μέλη του ΙΚ –τα οποία δεν κατονομάζονται– να αποκτήσουν εξοπλισμό και χρηματοδότηση ενώ βρισκόταν στις ΗΠΑ το 2014 και μετά την αναχώρησή της για τη Συρία, το 2015.

Δύο Αμερικανοί υπήκοοι, μεταξύ των οποίων και η Ελχασανί, είχαν συλληφθεί στη Συρία και τον περασμένο Ιούλιο εκδόθηκαν στις ΗΠΑ για να δικαστούν.

Η Σαμάνθα Σάλι, όπως είναι το πατρικό της επώνυμο, αφηγήθηκε τον Απρίλιο στο CNN ότι πίστεψε τον σύζυγό της, τον Μούσα Ελχασανί, όταν εκείνος της μίλησε για ένα ταξίδι στο Μαρόκο και της πρότεινε να εγκατασταθούν εκεί για να ξεκινήσουν ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή τους. Υποστηρίζει ότι ‘παγιδεύτηκε’ και όταν βρέθηκε στη Συρία επέλεξε να μείνει εκεί για να προστατεύσει τα παιδιά της. Ισχυρίζεται επίσης ότι ο σύζυγός της άλλαξε τελείως όταν έφτασαν στη Συρία και έγινε βίαιος.

‘Ήμουν σαν αιχμάλωτη’ είπε.

Σύμφωνα με πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης ο μικρός γιος της εμφανίστηκε σε προπαγανδιστικά βίντεο του Ισλαμικού Κράτους ενώ ο σύζυγός της σκοτώθηκε σε επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους.

Πηγή: ΑΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 23 Αυγούστου 2018, 23:18

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!