Επαγγέλματα με άμεση επαγγελματική αποκατάσταση

stergiou 1
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Σου αρέσει να ασχολείσαι με παιδιά; Πιστεύεις ότι έχεις δημιουργικότητα, φαντασία και υπευθυνότητα; Τότε μπορείς να επιλέξεις μια επαγγελματική σταδιοδρομία στα παιδαγωγικά επαγγέλματα, μέσα από σπουδές Προσχολικής Αγωγής! Οι σπουδές στον Παιδαγωγικό Τομέα τα τελευταία χρόνια έχουν πολύ καλή επαγγελματική αποκατάσταση.

KENT728X100 1

Βοηθός Βρεφονηπιοκόμου

Ο Παιδαγωγός Προσχολικής Αγωγής επιτελεί σημαντικό έργο, με αγάπη και ευαισθησία, γνωρίζοντας ότι χρειάζεται υπευθυνότητα, συνέπεια, υπομονή και επικοινωνιακές ικανότητες.

Για τις ανάγκες των μαθημάτων οι σπουδαστές του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 έχουν στη διάθεση τους εργαστήρια επαγγελματικών προδιαγραφών, με εξοπλισμό πολύ πέρα των τυπικών απαιτήσεων, που περιλαμβάνει:

  • Εργαστήριο μουσικοκινητικής έκφρασης – νηπιαγωγείο.
  • Εργαστήριο θεατρικού παιχνιδιού & κουκλοθέατρο.
  • Εργαστήριο έκφρασης συναισθημάτων και ομαδικής εργασίας.

Μέρος των εργαστηριακών μαθημάτων πραγματοποιείται σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, κέντρα προσχολικής αγωγής και προνηπιακά κέντρα που ανήκουν στον κύκλο συνεργαζόμενων εταιριών, που έχει αναπτύξει το IEK ΔΕΛΤΑ 360.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360, ο σπουδαστής θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει και να συμμετέχει σε πολλά πραγματικά projects πάνω στο αντικείμενό του, όπως το 1ο Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου, εκδηλώσεις σε ιδρύματα για παιδιά, συγγραφή παραμυθιών κα.

Το Κρατικό Δίπλωμα δίνει δικαίωμα συμμετοχής με μόρια στις προκηρύξεις του Δημοσίου, για προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ σε παιδικούς σταθμούς, βρεφονηπιακά και προνηπιακά κέντρα του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Το πρώτο βήμα για μια επιτυχημένη καριέρα γίνεται μέσω του Γραφείου Σταδιοδρομίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360, το οποίο προτείνει θέσεις πρακτικής εξάσκηση στις συνεργαζόμενες εταιρίες για όλους τους σπουδαστές.

Μερικοί από τους χώρους επαγγελματικής αποκατάστασης είναι τα νηπιαγωγεία, οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, τα κέντρα προσχολικής αγωγής, μαιευτικές κλινικές κ.α.

Βοηθός Εργοθεραπείας

Η ειδικότητα της εργοθεραπείας, με έμφαση στην παιδική εργοθεραπεία, έχει στόχο να βοηθήσει τα παιδιά, τα οποία εμφανίζουν οποιαδήποτε διαταραχή που επηρεάζει την καθημερινή τους απόδοση.

Το εργοθεραπευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει δραστηριότητες μέσα από τις οποίες το άτομο θα καταφέρει να αναπτύξει, να βελτιώσει και να αξιοποιήσει τις δεξιότητές του ώστε να αντιδρά προσαρμοστικά στις απαιτήσεις του περιβάλλοντος του.

Στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 ο σπουδαστής παρακολουθεί από το 1ο εξάμηνο το μάθημα της «Πρακτικής Άσκησης» σε δομές υποστήριξης ατόμων με αναπηρία και ευπαθών ομάδων σε μικρά γκρουπ 4-5 ατόμων και συνοδεία καθηγητή, με στόχο την έγκαιρη συμμετοχή του σε διαφορετικές δομές ανά εξάμηνο (Θεραπευτήρια, Κέντρα Αποκατάστασης, Μονάδες κοινωνικής φροντίδας, Κέντρα δημιουργικής Απασχόλησης ΑμεΑ, Κέντρα Ειδικής Αγωγής κλπ).

Μέρος των μαθημάτων του Γ’ και Δ’ εξαμήνου διεξάγεται σε θεραπευτήρια & ΚΔΑΠ ΜΕΑ, προκειμένου ο σπουδαστής να παρακολουθεί και να συμμετέχει ενεργά σε συνεδρίες με ασθενείς με σκοπό να εκπαιδευτεί και να αποκτήσει τη σωστή επαφή με το επάγγελμα.

Οι σπουδαστές του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 συμμετέχουν (προαιρετικά) από το πρώτο καλοκαίρι σε προσαρμοσμένα κατασκηνωτικά προγράμματα για άτομα με αναπηρία με αμοιβή, μεταφέροντας άμεσα τη θεωρία σε πράξη. Αυτό τους βοηθά να έρθουν σε επαφή με το επάγγελμα, να αποκτήσουν πολύτιμη προϋπηρεσία, εμπειρία και γνώση, ώστε να βγουν στην αγορά εργασίας και να ακολουθήσουν άμεσα μια λαμπρή καριέρα.

Διεθνείς Πιστοποιήσεις

Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 προσφέρει  τη δυνατότητα στους σπουδαστές του να αποκτήσουν το Διεθνή Πιστοποιημένο τίτλο LRN. Η Πιστοποίηση LRN, επιπέδου Advanced Professional  Diploma – Level 6 Equivalent, είναι αναγνωρισμένη από το Βρετανικό Κανονισμό Επαγγελματικών Προσόντων και εξέτασης OFQUAL.

Ετήσια Προγράμματα Εξειδίκευσης!

Το Σεμινάριο Εξειδίκευσης στην Κλινική και Παιδιατρική Αποκατάσταση αποτελεί ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα φυσικοθεραπείας, εργοθεραπείας και σχετικών επαγγελμάτων, το οποίο έρχεται να καλύψει την ανάγκη των αποφοίτων φυσικοθεραπείας και σχετικών επαγγελμάτων του παραϊατρικού κλάδου να ασχοληθούν με την αποκατάσταση.

Επιπρόσθετα, οι ανάγκες των επιχειρήσεων για καταρτισμένο προσωπικό με επαγγελματισμό και πρακτική γνώση καθιστούν απαραίτητη τη λειτουργία ενός σχετικού εκπαιδευτικού προγράμματος.

Οι καταρτιζόμενοι έχουν το αποκλειστικό προνόμιο να αποκτήσουν Postgraduate Diploma, Επιπέδου 7, από τον διεθνή φορέα πιστοποιήσεων LRN κάνοντας αυτόματα level up στο επίπεδο εκπαίδευσης και στις επαγγελματικές προοπτικές τους στην Ελλάδα και την ΕΕ.

Γραφείο Σταδιοδρομίας

Το Γραφείο Σταδιοδρομίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 εξασφαλίζει εγγυημένη πρακτική άσκηση για τους σπουδαστές όλων των ειδικοτήτων.  Πρόκειται για το πρώτο ΙΕΚ της χώρας που έδωσε τη δυνατότητα στους αποφοίτους του να έρχονται σε άμεση επαφή με τον επιχειρηματικό κόσμο.

Μπες τώρα στο iekdelta360.gr και επίλεξε το επάγγελμα που σου ταιριάζει!ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!