Τα σχολεία της Κρήτης που χαρακτηρίζονται ως «δυσπρόσιτα»

milonas 728x120

Ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, υπέγραψε την απόφαση με την οποία επανακατατάσσονται από το σχολικό έτος 2018-19 οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας σε 13 αξιολογικές κατηγορίες τις Α, Β, Γ, Δ, Ε, ΣΤ, Ζ, Η, Θ, Ι, ΙΑ, ΙΒ και ΙΓ.

Του ανταποκριτή μας από το flashnews.gr στην Κρήτη

Από αυτές τις κατηγορίες , οι τρεις τελευταίες (ΙΑ – ΙΒ – ΙΓ) αφορούν στον χαρακτηρισμών σχολείων ως δυσπρόσιτων, κάτι που σημαίνει πως θα υπάρχει αυξημένη μοριοδότηση και κίνητρα για να υπηρετήσουν εκεί εκπαιδευτικοί.

Από την απόφαση του υπουργείου φαίνεται πως όχι μόνο αυξήθηκαν τα μόρια από 11 και πάνω, αλλά επιπλέον αγνοήθηκαν τα τοπικά αιτήματα για χαρακτηρισμό σχολείων ως δυσπρόσιτων, με αποτέλεσμα κάποιες σχολικές μονάδες στην Κρήτη να κινδυνεύουν με υποβάθμιση και «λουκέτο».

Αναλυτικότερα τα σχολεία που χαρακτηρίζονται ως δυσπρόσιτα στην Κρήτη είναι τα εξής…

Π.Ε. Χανίων

Το Λύκειο Χώρας Σφακίων. Το Γυμνάσιο Χώρας Σφακίων. Τα Δημοτικά Σχολεία Χώρας Σφακίων, Βουβά, Γαύδου, Ροδοβανίου. Τα Νηπιαγωγεία Γαύδου, Σκαλωτής, Πατσιανού, Χώρας Σφακίων, Ανώπολης, Βουβά, Ροδοβανίου.

Π.Ε. Ηρακλείου

Τα Δημοτικά Σχολεία Ψαρής Φοράδας και Σκουρβούλων. Τα Νηπιαγωγεία Ψαρής Φοράδας, Καστρί, Άρβης, Σκουρβούλων.

Π.Ε. Λασιθίου

Το Λύκειο Τζερμιάδων. Τα Γυμνάσια Τζερμιάδων και Χανδρά. Τα Δημοτικά Σχολεία Αγίου Γεωργίου, Αρμένων Σητείας. Τα Νηπιαγωγεία Ζηρού, Ζάκρου, Αγίου Γεωργιου.

Στην Π.Ε. Ρεθύμνης δεν υπάρχει ούτε ένα σχολείο που να έχει χαρακτηρισθεί ως  δυσπρόσιτο.

Η απόφαση είχε συνταχθεί από τις αρχές Αυγούστου, αλλά υπεγράφη χθες και πήρε τον δρόμο για δημοσίευση σε ΦΕΚ ενώ αναμένεται σωρεία αντιδράσεων από τους συλλόγους των εκπαιδευτικών, αλλά και των γονέων.

fbq('init', '1706173679639449'); fbq('track', "PageView");

$.getScript("http://connect.facebook.net/en_US/sdk.js", function(){ FB.init({ appId: '219378041527087', cookie: true, xfbml: true, version: 'v3.0' }); facebookAPILoaded = true; }); }

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!