Οι αλλαγές σε ΑΕΙ -ΤΕΙ λίγο πριν την ανακοίνωση των βάσεων

stergiou
fotou
728x110 3

Η ελεύθερη πρόσβαση στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ που κυριάρχησε ως σύνθημα τα τελευταία χρόνια αποδεικνύεται για την κυβέρνηση ένας πολιτικός εφιάλτης… χωρίς τέλος.

728X100 3

Όπως αναφέρει η εφημερίδα το Βήμα της Κυριακής, λίγο πριν την ανακοίνωση των βάσεων, η πρόταση του υπουργείου Παιδείας για το νέο εξεταστικό πρόγραμμα που ήταν να παρουσιαστεί αύριο φαίνεται πως μένει πίσω λόγω ανασχηματισμού της κυβέρνησης.

Το σχέδιο, ωστόσο, του Κ. Γαβρόγλου είναι έτοιμο και τα βασικά του σημεία είναι:

– Προσπάθεια ενίσχυσης του κύρους του απολυτηρίου του Λυκείου, καθώς στόχος είναι οι εξετάσεις στα Λύκεια να μην έχουν καμία σχέση με τις πανελλαδικές εξετάσεις που θα ακολουθούν, όπως και σήμερα, τη διεξαγωγή τους. Για το νέο ενισχυμένο απολυτήριο που σχεδιάζεται θα δίνονται ενδοσχολικού τύπου εξετάσεις σε τέσσερα βασικά μαθήματα.

-Η Γ’ Τάξη του Λυκείου αναμορφώνεται πλήρως και μετατρέπεται σε προπαρασκευαστικό έτος για την ανώτατη εκπαίδευση, για όσους φυσικά θέλουν να προχωρήσουν σε σπουδές. Έτσι, αυξάνονται οι ώρες διδασκαλίας των κρίσιμων μαθημάτων.

– Με «έξωση» απειλούνται από την εξεταστική διαδικασία τα Λατινικά, καθώς είναι πιθανό να γίνουν δεκτές οι εισηγήσεις που έχει ο υπουργός Παιδείας.

– Οι πανελλαδικές εξετάσεις που θα ακολουθούν τις απολυτήριες στα σχολεία παραμένουν όπως είναι σήμερα, με τέσσερα εξεταζόμενα μαθήματα ανά επιστημονικό πεδίο.ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!