Δεν θα υπάρχει κανένα καλάθι παροχών από τον Τσίπρα στη ΔΕΘ

stergiou
fotou
Ontopoulos780x90

«Δεν θα υπάρχει κανένα καλάθι παροχών από τον Τσίπρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), θα υπάρχουν εξαγγελίες στοχευμένες και κοστολογημένες με βάση τις δυνατότητες της οικονομίας και τις γιγαντιαίες ανάγκες που έχει η κοινωνία μας να αρχίσει να ανακάμπτει, να ανασυγκροτείται και να ανακουφίζεται μετά από αυτά τα οκτώ δύσκολα χρόνια», τόνισε ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 FM”.

KENT728X100

«Ο Τσίπρας και η κυβέρνησή του δεν είναι μια κυβέρνηση που θέλει να μοιράσει λεφτά που δεν υπάρχουν, δεν είναι μια κυβέρνηση που θέλει να γυρίσει τη χώρα στην περίοδο των δίδυμων ελλειμμάτων και των χρεών, που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία το 2009-2010», τόνισε ο κ. Ζαχαριάδης.

Χαρακτήρισε «βαθιά αντικοινωνική» την ατζέντα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ σχολιάζοντας τα όσα είπε ο κ. Μητσοτάκης στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ” περί κατάργησης του νόμου Κατρούγκαλου, είπε: «Θέλω να θυμίσω ότι αυτή τη στιγμή έχουμε έναν ΕΦΚΑ, ο οποίος κόντρα στις προβλέψεις της ΝΔ και πολλών δημοσιολογούντων είναι πλεονασματικός, μετά από πολλά χρόνια έχουμε πλεόνασμα, δεν έχουμε ελλείμματα στο ασφαλιστικό μας σύστημα. Το 80% των συμπολιτών μας πληρώνει λιγότερες ασφαλιστικές εισφορές σήμερα σε σχέση με αυτές τις οποίες πλήρωνε πριν. Βεβαίως υπάρχει και ένα 20% που πιέζεται περισσότερο και σε κάποιες περιπτώσεις, ιδίως όταν αθροίζονται φορολογία και ασφαλιστικές εισφορές, υπάρχει μια αδικία, μία πίεση και θα πρέπει να δούμε και εμείς τώρα που ομαλοποιείται αυτή η κατάσταση πώς μπορεί αυτή η δύσκολη συνθήκη να διορθωθεί».

Εκτίμησε δε ότι «αυτή η διακήρυξη του κ. Μητσοτάκη (περί κατάργησης του νόμου Κατρούγκαλου) έχει να κάνει με στόχο να πάμε σε ένα άλλο ασφαλιστικό σύστημα, όπου δεν θα εγγυάται το κράτος την πρόνοια την κοινωνική, την ασφαλιστική και τη συνταξιοδοτική και σε ένα σύστημα μεικτό, όπου θα είναι κάποια ελάχιστα εγγυημένα και τα υπόλοιπα θα είναι στην ιδιωτική πρωτοβουλία».

Ο κ. Ζαχαριάδης είπε ακόμα πως «τώρα υπάρχει μια αφετηρία και χρονικά και πολιτικά ώστε να μπορέσει να υπάρξει μια νέα διάταξη δυνάμεων, στελεχών και προσώπων, ώστε να ανταπεξέλθουμε στις νέες συνθήκες, οι οποίες είναι σαφώς διαφοροποιημένες. Ιδίως στο κυβερνητικό επίπεδο έχουμε περισσότερα εργαλεία άσκησης πολιτικής και ο επόμενος χρόνος της διακυβέρνησης, δηλαδή ο χρόνος μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2019, είναι ένας χρόνος που θα έχουμε μεγαλύτερες δυνατότητες να εφαρμόσουμε πολιτικές και πιο κοντά στη λογική μας και πιο κοντά στην ιδεολογία μας, αλλά κυρίως πιο κοντά στις μεγάλες κοινωνικές ανάγκες».

Υπογράμμισε ότι «μαγικά πράγματα από τη μια μέρα στην άλλη δεν μπορούν να γίνουν», επισημαίνοντας ότι προτεραιότητες είναι «η στήριξη του κόσμου της εργασίας και με την αύξηση κατώτατου μισού και με επαναφορά συλλογικών διαπραγματεύσεων και με την αυστηροποίηση νομοθεσίας ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία».

Ο κ. Ζαχαριάδης αναφέρθηκε και στο ζήτημα των συντάξεων, εκτιμώντας ότι «συντρέχουν οι όροι και οι προϋποθέσεις για μια επ’ αόριστον αναστολή αυτού του μέτρου καθώς τα δημοσιονομικά αποτελέσματα στο πρωτογενές πλεόνασμα της κυβέρνησης, αλλά και τα μεγέθη του ΕΦΚΑ δικαιολογούν μια τέτοια πρόταση», αλλά και σε άλλα ζητήματα που απασχολούν το κυβερνητικό επιτελείο, όπως αυτό της αύξησης των επενδύσεων, της ομαλοποίησης της ρευστότητας στην αγορά, των φοροελαφρύνσεων στη μεσαία τάξη κ.ά.ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!