Ερώτηση Κικίλια στη Βουλή για την κατάσταση των αεροσκαφών Τ-2

MANOLLO GIF
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Ερώτηση στη Βουλή, που απευθύνεται προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, κατέθεσε ο Βασίλης Κικίλας για την κατάσταση των εκπαιδευτικών αεροσκαφών Τ-2 της Πολεμικής Αεροπορίας.

KEN

Όπως αναφέρει ο τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, το αεροσκάφος που έπεσε την περασμένη Τρίτη και είχε ως τραγική συνέπεια τον θάνατο του επισμηναγού (Ι) Νικολάου Βασιλείου, είναι το δεύτερο του συγκεκριμένου τύπου που συντρίβεται μέσα στο 2018, γεγονός που εύλογα προκαλεί μια σειρά ερωτημάτων για τα οποία απαιτούνται, από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, επαρκείς και ειλικρινείς απαντήσεις.

Όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Κικίλιας επισημαίνει πως πάνω και πέρα από την όποια κομματική αντιπαράθεση προέχει η επαρκής εκτέλεση της αποστολής της Πολεμικής μας Αεροπορίας, το εθνικό συμφέρον, αλλά και η ασφάλεια των ιπταμένων στελεχών των Ενόπλων μας Δυνάμεων και τονίζει ότι απαιτούνται απαντήσεις που οφείλονται, στη μνήμη του αδικοχαμένου επισμηναγού, στην οικογένειά του, στα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας, αλλά και στον ελληνικό λαό.

Επίσης, ζητά με την ερώτησή του από τον υπουργό Άμυνας να ενημερώσει το Κοινοβούλιο για το συνολικό αριθμό των εκπαιδευτικών αεροσκαφών Τ-2 της Πολεμικής Αεροπορίας, για το πόσα εξ αυτών είναι διαθέσιμα, αλλά και για το αν η υπάρχουσα διαθεσιμότητα και κατάστασή τους εξασφαλίζει την ασφάλεια των πτήσεων, καθώς και την επαρκή και προβλεπόμενη εκπαίδευση των Ιπταμένων Ανθυποσμηναγών της Πολεμικής Αεροπορίας.

Τέλος, ο κ. Κικίλιας ρωτά αν υφίσταται θέμα έλλειψης πιστώσεων στον προϋπολογισμό του ΓΕΑ, που απαιτούνται για την επαρκή και προβλεπόμενη συντήρηση του συγκεκριμένου τύπου εκπαιδευτικών αεροσκαφών, ώστε να επηρεάζεται αρνητικά η διαθεσιμότητά τους.ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!