ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Έλληνες, Ευρωπαίοι και μετανάστες είμαστε στο ίδιο σκάφος

«Έλληνες, Ευρωπαίοι και μετανάστες είμαστε στο ίδιο σκάφος. Η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη είναι το μοναδικό μας σωσίβιο» τονίζει η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνα Κούνεβα, η οποία συγχαίρει την ελληνική κυβέρνηση για την απόφαση να δοθεί η ελληνική υπηκοότητα σε τρεις μετανάστες (δύο Αιγύπτιους και έναν Αλβανό) οι οποίοι βοήθησαν με κίνδυνο της ζωής τους για να σωθούν συνάνθρωποι από την πύρινη κόλαση στην ανατολική Αττική, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά την επίσκεψή του στο Μάτι.

KEN 4

«Άκουσα με χαρά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα ότι, μαζί με την επιβράβευση όλων των εθελοντών που συμμετείχαν στη διάσωση στο Μάτι, δρομολογείται και η τιμητική πολιτογράφηση τριών μεταναστών αλιέων, που με αυτοθυσία ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ανθρωπιάς την ώρα της  τραγωδίας» αναφέρει, σε δήλωση της, η κ. Κούνεβα και σημειώνει:

«Γνώρισα τον έναν απ’ αυτούς, τον Μαχμούντ από την Αίγυπτο, και όσα μου περιέγραψε με παρότρυναν να προτείνω στην κυβέρνηση, και δημόσια, την τιμητική πολιτογράφηση του ίδιου και όλων των μεταναστών που συμμετείχαν στη διάσωση. Συγχαίρω την κυβέρνηση που δρομολογεί ήδη τη σχετική διαδικασία.

Είναι μια κίνηση μικρή, αλλά με μεγάλη συμβολική σημασία, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για όλη την Ευρώπη όπου τα ανόητα στερεότυπα που επιχειρούν να ταυτίσουν τους μετανάστες με την εγκληματικότητα γίνονται πρόσχημα για ρατσιστικά πογκρόμ της ακροδεξιάς, όπως συμβαίνει αυτές τις μέρες στη Γερμανία. Έλληνες, Ευρωπαίοι και μετανάστες είμαστε στο ίδιο σκάφος. Η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη είναι το μοναδικό μας σωσίβιο».ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!