ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η ελληνική τηλεόραση περνά σε καινούργια φάση με καθαρό τοπίο και αυστηρούς κανόνες

FCO SUMMER 80 728x90 1
milonas 728x90 1

«’Όλοι οι Έλληνες έχουμε κάθε λόγο να είμαστε ικανοποιημένοι και δεν υπάρχει μέχρι στιγμής και αντίδραση της αντιπολίτευσης, συνεπώς έχει μετακινηθεί από τις θέσεις της» ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ, αναφορικά με τον οριστικό κατάλογο δικαιούχων μιας τηλεοπτικής άδειας.

Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ παραδέχθηκε πως «θα μπορούσαμε να είμαστε πιο αποφασιστικοί από την αρχή του διαγωνισμού», ενώ έδωσε και τα συγχαρητήριά του στη σύνθεση του ΕΣΡ που τα κατάφερε και «δεν είναι η μοναδική τώρα η ΕΡΤ που κατέχει άδεια».

Κάνοντας μια αναδρομή στον πρώτο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, ο Νίκος Παππάς ανέφερε ότι αυτό που υπήρξε τότε, ήταν μια σοβαρή δοκιμασία, που δυστυχώς ακυρώθηκε με οριακή πλειοψηφία από το ΣτΕ – ωστόσο ήταν ο μοναδικός δείκτης για το τίμημα που μπορούσε να εισπράξει το Δημόσιο. Με βάση αυτόν τον διαγωνισμό κινήθηκε στη συνέχεια και το ΕΣΡ, πρόσθεσε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, λέγοντας ότι αν πιεστεί, θα παραδεχθεί ότι έγιναν λάθη στην αρχή, ωστόσο το μεγάλο λάθος δεν έγινε, επαναλαμβάνοντας την ικανοποίησή του για το σημερινό αποτέλεσμα.

Αναφερόμενος στη ρήτρα του νόμου για τα εργασιακά, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ είπε ότι ο νόμος ο οποίος έχει υποστεί κριτική, διαθέτει πάρα πολύ αυστηρά κριτήρια και προϋποθέσεις ως προς τον ελάχιστο αριθμό εργαζομένων ανά κανάλι, προσθέτοντας ότι θα υπάρξει εγρήγορση από όλους, και την Πολιτεία και τους εργαζόμενους, ώστε η ρήτρα των 400 εργαζομένων να διασφαλιστεί. Παράλληλα, συνέχισε ο Ν. Παππάς, προχωρά και το πρόγραμμα επιδότησης οπτικοακουστικών παραγωγών μέσω του ΕΚΟΜΕ, και ήδη ιδιωτικοί σταθμοί έχουν καταθέσει προγράμματα προς έγκριση, μερικά από τα οποία ήδη εγκρίνονται. «Η ελληνική τηλεόραση περνά σε μια καινούργια φάση, με καθαρό τοπίο, αυστηρούς κανόνες και κίνητρα ενίσχυσης της δημιουργίας»’ υπογράμμισε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ.

Μιλώντας για το MEGA, ο Ν. Παππάς είπε ότι έχει γίνει μια προσφυγή στο ΣτΕ και όλοι είμαστε υποχρεωμένοι να τηρούμε τις αποφάσεις του. Αυτό κάναμε και εμείς, συνέχισε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, και αυτό θα συμβεί και σε αυτήν την περίπτωση. Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα έχει το πιο αυστηρό πλαίσιο για την προστασία των θέσεων απασχόλησης, ανέφερε ο Ν. Παππάς, προσθέτοντας ότι στην περίπτωση του MEGA, υπήρξαν πολλές στιγμές που θα μπορούσε να διαθέτει επενδυτική απόφαση για να προχωρήσει ως κανάλι – δυστυχώς όμως αυτό δεν έγινε από επιχειρηματική επιλογή.

fbq('init', '1706173679639449'); fbq('track', "PageView");

$.getScript("http://connect.facebook.net/en_US/sdk.js", function(){ FB.init({ appId: '219378041527087', cookie: true, xfbml: true, version: 'v3.0' }); facebookAPILoaded = true; }); }

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!