ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κατηγορίες κατά της πρωθυπουργού της Ν. Ζηλανδίας για κατασπατάληση δημόσιου χρήματος

MANOLLO GIF
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟKEN 1

Στο στόχαστρο σφοδρής κριτικής μπήκε η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν η οποία υποχρέωσε το πρωθυπουργικό αεροσκάφος να πραγματοποιήσει μια επιπλέον πτήση ώστε να μπορέσει να περάσει περισσότερο χρόνο με την νεογέννητη κόρη της.

Η πρωθυπουργός, η οποία θηλάζει ακόμη το μωρό της, υπερασπίστηκε την εν λόγω απόφασή της.

Σήμερα η Άρντεν κατευθύνεται στο Ναούρου όπου θα παραμείνει για μία ημέρα για να συμμετάσχει στο Φόρουμ των Νήσων του Ειρηνικού.

Όπως σημειώνει το BBC, η Άρντερν επικρίνεται εντόνως από τον τοπικό Τύπο για την απόφασή της να μην ταξιδέψει τη Δευτέρα μαζί με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γουίνστον Πίτερς στο Ναούρου, αλλά να πάει μόνη της σήμερα για μία αυθημερόν επίσκεψη.

Το πρωθυπουργικό δηλαδή αεροσκάφος κλήθηκε να επιστρέψει στη Νέα Ζηλανδία για να την παραλάβει, γεγονός που εκτιμάται ότι επιβάρυνε τους Νεοζηλανδούς φορολογούμενους κατά 53.000 δολάρια.
«Εξετάσαμε διάφορες επιλογές για να βρούμε εναλλακτικούς τρόπους να φτάσω εκεί. Η μία επιλογή ήταν να πάω για λίγο και η άλλη να μην πάω καθόλου. Αν δεν πήγαινα, φαντάζομαι θα δεχόμουν ανάλογες επικρίσεις. Είτε πήγαινα, είτε όχι θα μου τα έσερναν», τόνισε η ίδια στην εφημερίδα NZ Herald την Δευτέρα, προσθέτοντας πως δεν υπήρχε η δυνατότητα να πάρει μαζί το 11 εβδομάδων βρέφος της, καθώς η μικρή Νιβ δεν έχει κάνει ακόμη τα εμβόλια που θα απαιτούνταν για να μεταβεί στο Ναούρου.

Οι αντιδράσεις των πολιτών ήταν πάντως ανάμεικτες.

«Είμαι υπερήφανος που η ηγέτις μας κάνει προσπάθεια να μεταβεί αυθημερόν στο Ναούρου», έγραψε ένας χρήστης στο Τwitter.

Άλλοι όμως αμφισβήτησαν το κατά πόσο ήταν ανάγκη η πρωθυπουργός να πάει εκεί.

«Δεν είναι απαραίτητο να παραστεί αν ήδη συμμετέχει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης…», πρόσθεσε ένας άλλος.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 5 Σεπτεμβρίου 2018, 10:32

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!