Το πρόγραμμα Τσίπρα στη ΔΕΘ για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ

stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Σχέδιο παροχών και ελαφρύνσεων ετοιμάζει ο Αλέξης Τσίπρας που θα βρεθεί στα εγκαίνια της ΔΕΘ με το πρόγραμμα να έχει την ομιλία του το Σάββατο στις 20:00 και την επόμενη μέρα το μεσημέρι τη Συνέντευξη Τύπου.

KENT728X100

Η κυβέρνηση μελετά άμεση νομοθέτηση κάποιων μέτρων που θα εφαρμοστούν τα επόμενα χρόνια.

Μεταξύ άλλων εξετάζεται μείωση των συντελεστών ΦΠΑ και επαναφορά του 13% στην εστίαση, ελάφρυνση του ΕΝΦΙΑ κατά 10% άμεσα και περαιτέρω μείωση το 2020, καθώς και μείωση εισφορών για αυτοαπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες.

Προγραμματίζεται επίσης  κατάργηση του υποκατώτατου μισθού για νέους κάτω των 25 ετών και μικρή αύξηση του κατωτάτου μισθού.

Στη δέσμη μέτρων που θα εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, αλλά και την επόμενη μέρα ευρύτερα, αναφέρθηκε ο υπουργός Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5» σημείωσε ότι «δεν τίθεται θέμα έγκρισης, με την έννοια της εποπτείας που υπήρχε» πριν από τους θεσμούς και πως «στο πλαίσιο των δημοσιονομικών ορίων κι ενός προγραμματισμού, θα πρέπει προφανώς να είμαστε αρκετά προσεκτικοί στο κομμάτι των εξαγγελιών, για να έχουμε έναν “καθαρό διάδρομο” στα δημοσιονομικά».

Ως παράδειγμα ανέφερε «το σενάριο για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, θα έχει άμεση εφαρμογή κατά ένα ποσοστό. Θα έχει δεύτερο ποσοστό το 2020. Αυτή τη στιγμή “κλειδώνει” μια σημαντική μείωση του ΕΝΦΙΑ. Αλλά δεν είναι μόνο η ποσοστιαία μείωση, είναι και η αλλαγή όλης της φιλοσοφίας. Αυτό θα εξαγγείλει ο Αλ. Τσίπρας στη ΔΕΘ, την αλλαγή της φορολόγησης στην ακίνητη περιουσία, που πρέπει να αποκτήσει πολύ δικαιότερα χαρακτηριστικά, άλλες δομές, να είναι ένας φόρος που θα συμμετέχει πολύ λιγότερο από ό,τι σήμερα στα δημοσιονομικά. Προβλέπεται μια μείωση, που όμως πρέπει να εξειδικευτεί σε περισσότερες κοινωνικές κατηγορίες» ανέφερε ο κ. Βερναρδάκης.

Ο ίδιος μίλησε και για φορολογική ελάφρυνση των μικρομεσαίων, των ελευθέρων επαγγελματιών-επιστημόνων κ.ά. «Όλα αυτά θα είναι ένα συνεκτικό σχέδιο. Θα έχουμε τις πολύ άμεσες εφαρμογές του, από την 1η Ιανουαρίου 2019, αλλά θα έχουμε και το δημοσιονομικό χώρο που προβλέπουμε για την επόμενη τριετία-τετραετία. Θα νομοθετηθούν από τώρα».ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!