Επιβεβαιώθηκε πως ο ισραηλινός στρατός εφοδίαζε τους Τζιχαντιστές με ελαφρύ οπλισμό

MANOLLO GIF
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟKEN 1

«Ο Ισραηλινός Αμυντικός Στρατός (IDF) επιβεβαίωσε: Το Ισραήλ παρείχε ελαφρά όπλα στους Σύρους αντάρτες».

To άρθρο δημοσιεύθηκε στην «Jerusalem Post», η οποία ωστόσο λίγο αργότερα, υποχρεώθηκε να το αφαιρέσει από την ιστοσελίδα της, μετά από παρέμβαση της στρατιωτικής λογοκρισίας.

«Μας ειπώθηκε από τους στρατιωτικούς λογοκριτές να απομακρύνουμε το δημοσίευμα, προφανώς για λόγους ασφαλείας», δήλωσε ο David Brinn, διευθυντής Σύνταξης της Jerusalem Post, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει το λόγο που αφαιρέθηκε το άρθρο.

Πάντως για αρκετή ως το δημοσίευμα παρέμενε στο αρχείο της Google. Aλλά όταν δοκιμάσαμε να ακολουθήσουμε την ηλεκτρονική διεύθυνση που παρέπεμπε στο RT.com είδαμε την ειδοποίηση πως κι από εκεί είχε αφαιρεθεί.

Πάντως, είναι η πρώτη φορά που το Ισραήλ από επίσημα στρατιωτικά χείλη παραδέχεται πως παρείχε χρήματα, όπλα και πυρομαχικά στους αντικαθεστωτικούς ισλαμιστές αντάρτες, που δρούσαν στην περιοχή που γειτνιάζει με τα ισραηλινά σύνορα.

Εκπρόσωπος του ισραηλινού Στρατού (ΙDF) δήλωσε στο RT ότι «δεν πρόκειται να σχολιάσει την είδηση».

Γεγονός αποτελεί πλέον η επιβεβαίωση του εφοδιασμού των τζιχαντιστών με ισραηλινά ελαφρά όπλα, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Καλός Γείτονας», που ως τώρα υποτίθεται πως περιοριζόταν σε ανθρωπιστική βοήθεια. Η επιχείρηση είχε ξεκινήσει το 2016 με πρωτοβουλία του ΙDF, για την παροχή ρουχισμού, τροφίμων, καυσίμων και φαρμάκων, στους κατοίκους του συριακού Γκολάν.

Η επιχείρηση είχε τερματισθεί τον Ιούλιο, όταν οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις ανακατέλαβαν την περιοχή.

Με το άρθρο -που είδε το φως της δημοσιότητας έστω για λίγη ώρα μόνο- επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες ότι το Ισραήλ ανεφοδίαζε με οπλισμό ομάδες τζιχαντιστών που δρούσαν στην περιοχή των συνόρων του στην προσπάθεια να δημιουργήσει «ουδέτερη ζώνη» με τις δυνάμεις του Ιράν και των Χεσμπολά που δρούσαν στη νότια Συρία.

Σύνταξη Κ. Μπετινάκης


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 7 Σεπτεμβρίου 2018, 11:27

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!