Τελευταίες λεπτομέρειες για τα εγκαίνια της ΔΕΘ

MANOLLO GIF
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Οι εργασίες στα περίπτερα και τους υπαίθριους χώρους της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης συνεχίζονται με αυξημένους ρυθμούς, καθώς όλοι θέλουν να είναι έτοιμοι για την αυριανή έναρξη της 83ης ΔΕΘ και τα εγκαίνια που θα πραγματοποιηθούν, αύριο το απόγευμα, στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης».

KEN

Ξεχωρίζει το περίπτερο 13, στο οποίο φιλοξενείται η συμμετοχή των ΗΠΑ ως τιμώμενης χώρας, με 60 αμερικανικές εταιρείες και φορείς, που θα εγκαινιαστεί αύριο, στις 11:30 το πρωί. Στο πλαίσιο της αμερικανικής συμμετοχής θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη υψηλόβαθμη κυβερνητική αντιπροσωπεία των ΗΠΑ, με επικεφαλής τον Αμερικανό υπουργό Εμπορίου, Γουίλμπουρ Ρος (Wilbur Ross).

Στη φετινή διοργάνωση, οι εκθεσιακές συμμετοχές ξεπερνούν τις 1.500 έναντι 1.398 που ήταν πέρυσι, ενώ πέρα από τις ΗΠΑ συμμετέχουν Κύπρος, Ινδία, Πορτογαλία, Βουλγαρία, Πολωνία, Λουξεμβούργο, Ινδονησία, Ιράν, Ρουμανία, Ρωσία, Ταϊβάν, Βιετνάμ, Ουζμπεκιστάν, Τουρκία, ΠΓΔΜ, Μπαγκλαντές, Κίνα, Αίγυπτος και Ιταλία.

Οι επισκέπτες της 83ης ΔΕΘ θα έχουν τη δυνατότητα στο περίπτερο 12 να ανακαλύψουν το θεματικό πάρκο «Ψηφιακή Ελλάδα», με 130 ελληνικές startups, ενώ αύριο θα πραγματοποιηθούν επίσης και τα εγκαίνια του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στο περίπτερο 1.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, στην 83η ΔΕΘ δίνουν το «παρών» συνολικά 48 Επιμελητήρια από όλη την χώρα, ενώ καθημερινά, έως τις 16 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιείται πλήθος εκδηλώσεων και δράσεων καλύπτοντας ένα ευρύ πεδίο ενδιαφερόντων, από την εκπαίδευση, την αυτοκίνηση, την ενέργεια μέχρι την ομορφιά, την γαστρονομία, την καινοτομία κ.ά.

Η φετινή έκθεση είναι ελεύθερη για τους καπνιστές (Smoke Free), ενώ οι επισκέπτες με το εισιτήριο εισόδου θα μπορούν να παρακολουθούν δωρεάν τις συναυλίες κορυφαίων τραγουδιστών του ελληνικού πενταγράμμου.

Το εισιτήριο εισόδου στην έκθεση έχει τιμή 7 ευρώ, όμως ισχύει και το μειωμένο στα 5 ευρώ, τις καθημερινές μέχρι τις 6 το απόγευμα. Επίσης, υπάρχουν ειδικές τιμές για οικογένειες και πολύτεκνους – τρίτεκνους και ΑΜΕΑ.ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!