ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ένα απέραντο εργοτάξιο το κέντρο της Λάρισας! Το περιβόητο πλέγμα προβληματίζει – Δείτε ΦΩΤΟ από ψηλά

ezgif.com gif maker
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Της Αθανασίας Παύλου και του Απόστολου Παπαδόπουλου

Φωτορεπορτάζ:  Μαριαλία Μαγιάκου

Η Λάρισα αλλάζει! Το κέντρο της είναι αγνώριστο λόγω των αδιάκοπων έργων που γίνονται τους τελευταίους μήνες στη πόλη με σκοπό την αναμόρφωσή της, για μεγαλύτερη λειτουργικότητα και καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα.

Ωστόσο οι Λαρισαίοι έχουν ταλαιπωρηθεί πολύ και η δημοτική αρχή από την πλευρά της ζητά υπομονή, καθώς όπως πρεσβεύει αξίζει τον κόπο, αφού το ολοκαίνουργιο κέντρο της Λάρισας δεν θα έχει καμία σχέση με το παλιό.

Θυμίζουμε ότι:

Στην οδό Ηπείρου γίνονται παρεμβάσεις όπως νέα ασφαλτόστρωση, διαπλάτυνση και ανακατασκευή πεζοδρομίων, νέος δημοτικός φωτισμός και φυτεύσεις δέντρων και πράσινου.

Στην οδό Μεγ. Αλεξάνδρου συνεχίζονται τα έργα  καθώς θα μετατραπεί σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας, οπότε εκεί θα επιτρέπεται να κινούνται μόνο  λεωφορεία και ταξί. Θα κατασκευαστεί επίσης ενιαίο οδόστρωμα με καλύτερο ποδηλατόδρομο.

Στην οδό Μανδηλαρά έγινε ασφαλτόστρωση, τοποθέτηση νέου δημοτικού φωτισμού, ανακατασκευή πεζοδρομίων και φυτεύσεις πράσινου.

Οι οδοί Βενιζέλου και Φιλελλήνων, στις οποίες ξεκίνησαν αυτές τις ημέρες τα έργα, θα μετατραπούν επίσης σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας.

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ ΔΙΙΣΤΑΝΤΑΙ

Όλα αυτά τα έργα που γίνονται στους κεντρικούς δρόμους της Λάρισας έχουν αλλάξει, όπως είναι φυσικό τον τελευταίο καιρό, τις συνήθειες των Λαρισαίων οδηγών και δοκιμάζουν την υπομονή τόσο των καταναλωτών όσο και των  καταστηματαρχών.

Συγκεκριμένα στην οδό Κύπρου, εκεί όπου έχει τοποθετηθεί – το πολυσυζητημένο – πλαστικό πλαίσιο, ιδιοκτήτης καταστήματος οπτικών καταγγέλλει αδιαφορία εκ μέρους του Δήμου.

Συγκεκριμένα τονίζει στο onlarissa.gr: «Δεκτό το ότι πρέπει να γίνουν τα έργα και ότι ο δρόμος για λίγο καιρό γίνεται διπλής κυκλοφορίας, αλλά τις πρώτες μέρες δεν υπήρχε πέρασμα από την γωνία Κύπρου με Μεγάλου Αλεξάνδρου προς την Κεντρική Πλατεία, τις επόμενες μέρες άνοιξαν το πλέγμα και έβαλαν ένα ξύλο, μια γυναίκα έπεσε κιόλας στην προσπάθειά της να περάσει» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Επισημαίνει επίσης, το γεγονός πως τα έργα γίνονται στην χειρότερη, για την αγορά, περίοδο: ” Σε λίγο καιρό θα έχουμε το παζάρι, που κάθε χρόνο εκείνη την εβδομάδα η δουλειά μας πέφτει, και θα έχουμε και αυτό το πλαίσιο που έχει μόνο δυο περάσματα και για να έρθει πελάτης πρέπει να περπατήσει αρκετά” συμπληρώνει.

Ανάμεικτα είναι τα… συναισθήματα στην πλειοψηφία των εμπόρων στις οδούς Κύπρου, Παπαναστασίου και στο ένα κομμάτι της Βενιζέλου που θα γίνει λεωφορειόδρομος.

Συνολικά οι καταστηματάρχες περιμένουν υπομονετικά να ολοκληρωθούν – μετά από τόσους μήνες – τα έργα.

Κάποιοι είναι υπέρ θεωρώντας ότι το αποτέλεσμα θα δικαιώσει την επιλογή της αναμόρφωσης του κέντρου, ενώ άλλοι είναι κατά των αλλαγών.

Ο χρόνος θα δείξει ποιοι έχουν δίκιο…

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΦΩΤΟ

 

Πηγή: onlarissa.gr

KEN 2
error: Content is protected !!