Έφυγε ο Αστέριος Νικούλης

stergiou
fotou
Ontopoulos780x90

Στις 3 Σεπτεμβρίου του 2018 απεβίωσε στην Λάρισα σε ηλικία 58 ετών, Αστέριος Νικούλη.

Οι συνάδελφοί του στο ΑΡΔΗΝ, αναφέρουν με επιστολή τους τα εξής:

“Ο αγαπητός μας φίλος και συνεργάτης μας στο ΑΡΔΗΝ, ο Στέργιος ήταν ένας δεινός διανοητής και χαρισματικός χιουμορίστας.

Ο εκλιπών αφήνει πίσω του την πολυαγαπημένη,  Κερκυραία  σύζυγο του Μαρία Προβατά ,τα λατρεμένα του παιδιά, Γιώργο και Σπύρο, καθώς και τις στοργικές αδελφές του, και τα ανίψια του.

Ο Στέργιος γεννήθηκε στην Βερδικούσια Λάρισας, που την αγαπούσε απέραντα, όπως απέραντη είναι και η θέα τού χωριού του ως τον Όλυμπο, κηδεύτηκε εκεί όπως σίγουρα ήταν η επιθυμία του.

Προσπάθησε ενεργά να τιμήσει το χωριό του , με τις ιδέες του και την προσφορά κειμένων στους συγγραφείς ιστορίας του τόπου.

Αποφοίτησε από την «Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Θεσσαλονίκης»  όπου και γνωρίστηκε με την σύζυγό  του. Το 1986 εγκαταστάθηκε στην Κέρκυρα , όπου εργάστηκε ως λογιστής και αργότερα μετακόμισε στην Λάρισα οικογενειακώς, όπου μέχρι τον θάνατό  του, άσκησε πολύ επιτυχημένα το επάγγελμα του λογιστή.

Ο Στέργιος ήταν δεινός μελετητής της φιλοσοφίας, της πολιτικής, της ιστορίας, της λογοτεχνίας και της ποίησης. Τον έλκυε η αρχαία ελληνική γραμματεία της οποίας ήταν εξαίρετος γνώστης ,καθώς  και η αρχαιοελληνική νομισματοκοπεία, την οποία γνώριζε ως πολύ λίγοι άλλοι ερευνητές. Αφήνει μια τεράστια συλλογή βιβλίων, ιστορικών εντύπων και έργων τέχνης. Ήταν ταλαντούχος ποιητής με πολλά από τα ποιήματά του να εκφράζουν τον χιουμοριστικό του χαρακτήρα. Δυστυχώς τα ποιήματά του δεν έχουν δημοσιευθεί, εκτός από κάποια που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο.

Κατά το διάστημα των σπουδών του, γίνεται μέλος των προοδευτικών φοιτητικών οργανώσεων και είναι πιστός υποστηρικτής των τότε επικρατούντων  ιδεολογικού ρεύματος. Τα τελευταία χρόνια με την ανεξέλεγκτη δράση των εχθρικών προς την Ελλάδα δυνάμεων, ως γνήσιος πατριώτης, με απέραντη αγάπη για την Ελλάδα, μαχόταν για τα συμφέροντα του έθνους και της πατρίδας του . Έκρινε πολύ σημαντικό την υποστήριξη των πατριωτικών δυνάμεων, από   τον εθνομηδενισμό. ‘Έτσι συντάχθηκε με το κίνημα ΑΡΔΗΝ, επειδή ήταν κίνημα και όχι κόμμα, και αντιπροσώπευε ακριβώς το ‘’πιστεύω’’  του. Στήριζε όσο μπορούσε την δράση του κινήματος σε τοπικό επίπεδο. Έβλεπε πως η πάλη είναι τώρα πλέον των πατριωτών εναντίων των εχθρών της πατρίδας.

Η απώλεια του Στέργιου αφήνει σε μας τους φίλους του ένα κενό που δεν αναπληρώνεται. Χάνοντας τον Στέργιο δεν θα βρεθούμε μαζί στα ευχάριστα συμπόσια που κάναμε, πίνοντας και συζητώντας τα θέματα που μας απασχολούσαν και περιγελώντας το τραγικό πολιτικό γίγνεσθαι, ή  απλά, χαιρόμασταν την παρέα μας.

Κρίμα που μας έφυγες  τόσο νωρίς φίλε Στέργιο.

Καλό Ταξίδι

Μπάμπης Βόγιας

Υ.Γ. θα σε έχουμε πάντα στην καρδιά μας”.

Πηγή: onlarissa.gr

KENT728X100
error: Content is protected !!