Διαμαρτύρονται Λαρισαίοι υπάλληλοι του ΥΠΕΘΑ για τον τρόπο επιλογής προϊσταμένων

milonas 728x120

Τον τρόπο επιλογής των μεταβατικών προϊσταμένων από το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης καταγγέλει με ανακοίνωση του ο Σύλλογος Υπαλλήλων ΓΕΣ νομού Λάρισας. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Εν μέσω θερινής ραστώνης, εκδόθηκε ο πολύπαθος αλλά και πολυπόθητος Οργανισμός του Πολιτικού Προσωπικού του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΠΔ 79/2018).

Ο χρόνος δημοσίευσής του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (εβδομάδα Δεκαπενταύγουστου), ήταν οιωνός ότι οι μεταβατικές τοποθετήσεις υπαλλήλων σε θέσεις ευθύνης, θα έκρυβαν εκπλήξεις.

Δυστυχώς με την κοινοποίηση των αποφάσεων των μεταβατικών τοποθετήσεων της κας Ειδικής Γραμματέα του ΥΠΕΘΑ στις Μονάδες μας, οι φόβοι μας επιβεβαιώθηκαν καθώς γίναμε αποδέκτες σημαντικού αριθμού παραπόνων και ενστάσεων για τον τρόπο επιλογής των μεταβατικών Προϊσταμένων.

Ο Σύλλογός μας, ένας από τους παλαιότερους στο συνδικαλιστικό κίνημα του ΥΠΕΘΑ, έχει την υποχρέωση απέναντι στους συναδέλφους μας να υπερασπιστεί τις αρχές, της ίσης ευκαιρίας συμμετοχής, της αξιοκρατίας, της αντικειμενικότητας, της κοινωνικής αλληλεγγύης και της διαφάνειας και να καταγγείλει τα παρακάτω:

  • Την αναίτια μετακίνηση έμπειρων υπαλλήλων αναγνωρισμένης αξίας από το ένα Τμήμα στο άλλο.
  • Τον ομιχλώδη τρόπο τοποθέτησης Προϊσταμένων καθώς δεν τηρήθηκε ούτε η αρχαιότητα αλλά ούτε και η αντικειμενική μοριοδότηση ως κριτήριο επιλογής για τις θέσεις ευθύνης.
  • Την μη τήρηση του Νόμου περί συνδικαλιστικών ελευθεριών, την εφαρμογή του οποίου διευκρινίζει πλήρως η Υπουργός Εργασίας κα Αχτσιόγλου.
  • Την «τιμωρία» Συνδικαλιστικών Στελεχών Πρωτοβάθμιων και Δευτεροβάθμιων Σωματείων με τη μη επιλογή τους σε θέση ευθύνης, ενώ αποδεδειγμένα τηρούν όλες τις προϋποθέσεις και έχουν όλα τα απαραίτητα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα.
  • Την μη εφαρμογή του νόμου που υποχρεώνει την επανατοποθέτηση των τμηματαρχών που είχαν την κρίση του υπηρεσιακού συμβουλίου.

Ο Σύλλογός μας συμφωνεί πλήρως με τις καταγγελίες της ΠΟΕ – ΥΕΘΑ και καταδικάζει τέτοιες πρακτικές που θέτουν σε κίνδυνο το έργο που επιτελούν οι Υπηρεσίες του ΥΠΕΘΑ, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για απορύθμιση και διατάραξη της εργασιακής ειρήνης ενώ παράλληλα επιφέρουν μεγάλη αναστάτωση και διχασμό ανάμεσα στους Υπαλλήλους την περίοδο που ενωμένοι πρέπει να συμβάλλουν στην Άμυνα της χώρας και στο αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων.

Καλούμε την Ειδική Γραμματέα του ΥΠΕΘΑ, να επανεξετάσει τις περιπτώσεις γραπτών ενστάσεων, δίνοντας λύσεις οι οποίες δεν θα είναι προς όφελος μόνο των Συναδέλφων αλλά και των Υπηρεσιών.

Επειδή ο Σύλλογός μας εκφράζει το σύνολο των Υπαλλήλων του, στους μεταβατικούς Προϊσταμένους εύχεται καλή δύναμη και επιτυχία στο δύσκολο έργο τους και τους διαβεβαιώνει ότι θα είναι δίπλα τους για να τους στηρίξει σε οποιοδήποτε πρόβλημα παρατηρηθεί εντός του εργασιακού τους χώρου κατά την εφαρμογή των διατάξεων του νέου Οργανισμού.

Πηγή: onlarissa.gr

error: Content is protected !!