ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παρέμβαση της Τουρκίας για το ζήτημα των μουφτήδων στη Θράκη

FCO SUMMER 80 728x90 1
milonas 728x90 1

Την ανησυχία της για νομοσχέδιο στην ελληνική Βουλή που προσπαθεί να αφαιρέσει το καθεστώς αυτονομίας των Μουφτήδων, οι οποίοι, σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή έχει διοριστεί βάσει διεθνών συμφωνιών, εξέφρασε τη Δευτέρα η Άγκυρα.

«Οι συγγενείς μας στην Δυτική Θράκη ανησυχούν για το νομοσχέδιο που σκοπεύει να άρει το καθεστώς αυτονομίας των Μουφτήδων που έχουν διοριστεί βάση διεθνών συμφωνιών.

Αναμένουμε την αναθεώρηση αυτού το νόμου που αφορά τις Μουφτείες που υπηρετούν θρησκευτικές ανάγκες της μειονότητας με βάση τα αιτήματα της μειονότητας» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Ακσόι.

Ο Τούρκος αξιωματούχος πρόσθεσε πως μοιράζεται τις ίδιες ανησυχίες των τουρκικών μειονοτήτων στην Δυτική Θράκη και κάλεσε τις Ελληνικές Αρχές να πάψουν αυτή την στάση που «αψηφά εκλεγμένους Μουφτήδες».

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή το θέμα της εκλογής των Μουφτήδων είναι ένα χρόνιο πρόβλημα της Μουσουλμανικής Τουρκικής Μειονότητας από το 1991.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

fbq('init', '1706173679639449'); fbq('track', "PageView");

$.getScript("http://connect.facebook.net/en_US/sdk.js", function(){ FB.init({ appId: '219378041527087', cookie: true, xfbml: true, version: 'v3.0' }); facebookAPILoaded = true; }); }

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!