ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο Αυστριακός αντικαγκελάριος πρότεινε τη συγκρότηση κοινής πολιτικής ομάδας με το κόμμα του Όρμπαν

ezgif.com gif maker
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟTη συγκρότηση κοινής πολιτικής ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με το κόμμα FIDESZ του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, πρότεινε ο Aυστριακός ακροδεξιός αντικαγκελάριος Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε την ίδια ώρα που το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα εξετάζει ακόμη και το ενδεχόμενο απομάκρυνσης του κόμματος του Όρμπαν από τις τάξεις του.

«Προσκαλώ με ιδιαίτερη ικανοποίηση τον Ούγγρο πρωθυπουργό, Βίκτορ Όρμπαν και το κόμμα του να εργαστούμε μαζί για το μέλλον σε μια κοινή πολιτική ομάδα της ΕΕ!», δήλωσε ο Στράχε σε ανάρτησή του στο Facebook.

Στράχε και Όρμπαν τάσσονται υπέρ της υιοθέτησης μιας πιο σκληρής γραμμής έναντι των μεταναστών και των προσφύγων στην Ευρώπη.

Την ίδια ώρα τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο αναμένεται να αποφασίσουν για την έναρξη της προκαταρκτικής φάσης του άρθρου 7 που αφορά στην παραβίαση του κράτους δικαίου σε βάρος της Ουγγαρίας, γεγονός που ενδέχεται να οδηγήσει στην αναστολή των δικαιωμάτων ψήφου της Βουδαπέστης στην ΕΕ.

Η συζήτηση ήταν θυελλώδης το απόγευμα της Τρίτης στο Στρασβούργο με την συντριπτική πλειοψηφία των Πολιτικών ομάδων να καταγγέλλουν την πολιτική Όρμπαν.

Η ψηφοφορία αναμένεται να πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2018, 22:23

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!