Στήριξη του Die Linke στον ΣΥΡΙΖΑ

fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Συνάντηση με μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Κουμουνδούρου, είχε σήμερα αντιπροσωπεία του Die Linke, στην οποία εκφράστηκε από πλευράς γερμανικής Αριστεράς, η «πολιτική στήριξη και η αμέριστη αλληλεγγύη» προς το κυβερνών κόμμα και στις «προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης σε μια πολύ δύσκολη εποχή για την Αριστερά στην Ευρώπη».

KEN

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ και όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, «συζητήθηκαν οι εμπειρίες της ελληνικής και της γερμανικής Αριστεράς από την ανάληψη κυβερνητικών καθηκόντων, ιδίως σε περιβάλλον δημοσιονομικής λιτότητας, ενώ ήταν κοινή η διαπίστωση πως η βελτίωση της ζωής των εργαζομένων σε κάθε χώρα συνδέεται αναπόσπαστα με τη ζωή συνολικά στην Ευρώπη».

Τέλος, «υπογραμμίστηκε η ανάγκη ενότητας της Αριστεράς και συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων για να ανακοπεί το πανευρωπαϊκό ρεύμα ξενοφοβίας και εθνικιστικής αναδίπλωσης».

Η αντιπροσωπεία απαρτιζόταν από τους Daniela Trochowski, υφυπουργό Οικονομικών στο κρατίδιο του Βραδεμβούργου, Susanne Henning-Welsow, πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας της Αριστεράς στη Θουριγγία, Gerry Woop, υφυπουργό Ευρωπαϊκών θεμάτων στην κυβέρνηση του κρατιδίου του Βερολίνου, Katina Schubert, πρόεδρο και βουλεύτρια της Αριστεράς Βερολίνου, Harald Wolf, βουλευτής της Πόλης του Βερολίνου, Anja Mayer, Πρόεδρο της Linke στο Βραδεμβούργο, Dagmar Enkelmann, Πρόεδρο του Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ, Axel Troost, αναπληρωτή πρόεδρο της Linke, Uta Wegner από το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της Linke, Johanna Bussemer, επικεφαλής του Ευρωπαϊκού τμήματος του Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ και Maria Oshana, Διευθύντρια του Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ στην Αθήνα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπήθηκε στη συνάντηση από τον γραμματέα της Κ.Ε. Πάνο Σκουρλέτη, το μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνο Διεθνών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Γιάννη Μπουρνού, το μέλος της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΕΑ, Νατάσα Θεοδωρακοπούλου, τα μέλη της Κ. Ε. και της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΚΕΑ, Όλγα Αθανίτη, Λευτέρη Στουκογεώργο, τον συντονιστή του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων και Εξωτερικής Πολιτικής. Νεκτάριο Μπουγδάνη, καθώς και το μέλος της γραμματείας του ίδιου Τμήματος, Χρίστο Κανελλόπουλο.

* Οι φωτογραφίες είναι από τον λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ στο TwitterΠΗΓΗ

error: Content is protected !!