ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ρώσοι πράκτορες κατηγορούνται ότι επιχείρησαν να κατασκοπεύσουν ελβετικό εργαστήριο χημικών αναλύσεων

fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟΔύο ρώσοι πράκτορες, οι οποίοι θεωρούνται ύποπτοι ότι επιχείρησαν να κατασκοπεύσουν ένα ελβετικό εργαστήριο, συνελήφθησαν στην Ολλανδία και απελάθηκαν νωρίτερα αυτή τη χρονιά, έγραψε σήμερα η ελβετική εφημερίδα Tages Anzeiger επικαλούμενη ανώνυμες πηγές.

Η εφημερίδα επικαλέστηκε τόσο την ελβετική υπηρεσία πληροφοριών NDB, η οποία φέρεται να επιβεβαίωσε τη σχετική πληροφορία, όσο και δημοσιεύμα της ολλανδικής εφημερίδας NRC Handelsblad. Η NDB δεν απάντησε άμεσα σε email του Reuters για να σχολιάσει.

Το ελβετικό έντυπο έγραψε ότι οι ελβετικές, οι ολλανδικές και οι βρετανικές αρχές συνεργάστηκαν για να αποτρέψουν το σχέδιο που είχε στόχο το εργαστήριο Spiez κοντά στη Βέρνη, όπου εργάζονται ειδικοί στα χημικά, βιολογικά και πυρηνικά όπλα.

Το συγκεκριμένο εργαστήριο έχει πραγματοποιήσει αναλύσεις σε ύποπτο δηλητηριώδες αέριο που χρησιμοποιήθηκε στη Συρία καθώς και σε δείγματα από τον νευροτοξικό παράγοντα τον οποίο το Λονδίνο κατηγορεί τη Μόσχα ότι χρησιμοποίησε για να δολοφονήσει τον ρώσο πρώην πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και την κόρη του Γιούλια.

Σύμφωνα με το έντυπο, οι δύο ύποπτοι δεν είναι τα ίδια πρόσωπα τα οποία κατηγόρησε η Βρετανία την περασμένη εβδομάδα για την επίθεση εναντίον των Σκριπάλ.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2018, 11:29

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!