Επίσκεψη της Λαϊκής Συσπείρωσης στο υπό κατάληψη ΕΠΑΛ Αγιάς

milonas 728x120

Η Λαϊκή Συσπείρωση επισκέφθηκε σήμερα Δευτέρα 17 Σεπτέμβρη το υπό κατάληψη ΕΠΑΛ Αγιάς και συναντήθηκε με το μαθητικό συμβούλιο για να ενημερωθεί σχετικά με το πρόβλημα που ανάγκασε τους μαθητές να προχωρήσουνε στην κατάληψη της σχολικής μονάδας.

«Κατά την συζήτηση με το μαθητικό συμβούλιο δηλώσαμε τη αλληλεγγύη μας στον αγώνα τους ενάντια στην απαράδεκτη απόφαση υπουργείου και περιφερειακής διοίκησης να σταματήσουνε την λειτουργία του τμήματος υπολογιστών του ΕΠΑΛ.

Θεωρούμε την απόφαση απαράδεκτη διότι το τμήμα λειτουργούσε κανονικά την προηγούμενη χρονιά, με τον ίδιο αριθμό μαθητών, το εργαστήριό του είναι ανανεωμένο μετά από πρωτοβουλία των μαθητών και επαφή τους με σχολείο του εξωτερικου ενώ το υπουργείο παιδείας δε χρηματοδότησε αυτή την προσπάθεια.

Από κανέναν δεν μπορεί να γίνει δεκτός ο εκβιασμός προς τους μαθητές και τους γονείς να μετακινηθούνε στη Λάρισα για να συνεχίσουνε τις σπουδές τους ή να χάσουνε δύο χρόνια και να αλλάξουνε ειδικότητα, στο όνομα των ματωμένων πλεονασμάτων για τα οποία συμφωνήσανε όλες οι μεχρι τώρα κυβερνήσεις με τους φορείς της ντόπιας και ξένης πλουτοκρατίας.

Καλούμε όλους τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων της περιοχής σε συντονισμένη δράση, μαζί με τους υπόλοιπους λαϊκούς φορείς και τα μαθητικά συμβούλια των άλλων σχολικών μονάδων ενάντια στην απόφαση αλλά και γενικότερα ενάντια στις πολιτικές που κλείνουνε σχολικές μονάδες.

Να διεκδικήσουμε επαρκείς χρηματοδοτήσεις για την λειτουργία και αναβάθμισή τους,  επαναλειτουργία όσων κλείσανε με ευθύνη κυβέρνησης, περιφερειακής διοίκησης και δημοτικής αρχής.

Δεσμευόμαστε στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο να καταθέσουμε πρόταση απόφασης

ενάντια σε αυτές τις αποφάσεις».

Πηγή: onlarissa.gr

error: Content is protected !!