ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Έκτακτη κυβερνητική σύσκεψη για τους δασμούς των ΗΠΑ

fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟΟ αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Κίνας Λίου Χε θα συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση αργότερα σήμερα το πρωί στο Πεκίνο κατά τη διάρκεια της οποίας θα συζητηθεί η κινεζική αντίδραση στην αναγγελία της κυβέρνησης των ΗΠΑ για την επιβολή επιπρόσθετων τελωνειακών δασμών σε προϊόντα συνολικής αξίας 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων που εισάγει η χώρα αυτή από την Κίνα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg επικαλούμενο πηγή που ενημερώθηκε σχετικά.

Από τη νέα ομοβροντία των δασμών που ανακοίνωσε η κυβέρνηση του ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ εξαιρέθηκαν — προς το παρόν — προϊόντα όπως τα «έξυπνα» ρολόγια χειρός και τα smartphones της Apple που κατασκευάζονται σε κινεζικά εργοστάσια, που όμως ενδέχεται να συμπεριληφθούν σε αυτή που ο Λευκός Οίκος αποκάλεσε την «τρίτη φάση» των δασμών.

Η αμερικανική προεδρία διεμήνυσε ότι εάν υπάρξουν αντίποινα από το Πεκίνο στους νέους επιπρόσθετους τελωνειακούς δασμούς, θα προχωρήσει αμέσως στην επιβολή δασμών σε κινεζικά εισαγόμενα προϊόντα αξίας άλλων 267 δισεκ. δολαρίων.

Πηγή: ΑΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2018, 05:29

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!