Η προειδοποίηση του προέδρου της Alibaba για τη διαμάχη ΗΠΑ και Κίνας

stergiou
fotou
728x110 3

Σε δηλώσεις του για τον εμπορικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ-Κίνας, ο πρόεδρος της Alibaba Τζακ Μα τόνισε σήμερα ότι οι εμπορικές προστριβές μεταξύ των δύο χωρών μπορεί να κρατήσουν δύο δεκαετίες και θα δημιουργούσαν ένα «χάος» για όλους τους εμπλεκόμενους, λόγω των αδύναμων κανόνων για το εμπόριο.

728X100 3 1

Ο Μα έκανε τις συγκεκριμένες δηλώσεις σε επενδυτικό συνέδριο της Alibaba μερικές ώρες αφού η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε ότι θα επιβάλει δασμούς σε επιπλέον κινεζικές εισαγωγές αξίας 200 δισ. δολαρίων, με το Πεκίνο να προειδοποιεί ότι θα ανταπαντήσει.

Ο Μα δήλωσε ότι οι εμπορικές εντάσεις θα επηρεάσουν πιθανόν τις κινεζικές και τις ξένες επιχειρήσεις, άμεσα και αρνητικά. Προέβλεψε ότι οι κινεζικές εταιρίες θα μεταφέρουν την παραγωγή σε άλλες χώρες μεσοπρόθεσμα για να αποφύγουν τους δασμούς.

«Μπορείς να κερδίζεις τη μάχη, αλλά χάνεις τον πόλεμο», δήλωσε ο Μα σε εκδήλωση μετόχων στη Χανγκτζόου. «Μεσοπρόθεσμα, πολλές κινεζικές επιχειρήσεις θα μεταφερθούν σε άλλες χώρες», πρόσθεσε, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Μα δήλωσε ότι μακροπρόθεσμα χρειάζονται νέοι εμπορικοί κανόνες.

«Ακόμα και αν αποσυρόταν ο Ντόναλντ Τραμπ, ένας νέος πρόεδρος θα έρθει, και πάλι θα συνεχιστεί… Χρειαζόμαστε νέους εμπορικούς κανόνες, χρειάζεται να αναβαθμίσουμε τον ΠΟΕ», δήλωσε, αναφερόμενος στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου.

Ο Μα προέβη στα σχόλια αυτά στην τελευταία, όπως δήλωσε, ομιλία του προς τους μετόχους ως πρόεδρος του κινεζικού γίγαντα του διαδικτύου. Την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε ότι θα αποχωρήσει από τη θέση του εντός του έτους και θα παραδώσει τα ηνία στον διευθύνοντα σύμβουλο Ντάνιελ Τζανγκ.ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!