«Οι πολίτες υπέφεραν αρκετά, τώρα πρέπει να υπάρξουν επενδύσεις στην Ελλάδα»

MANOLLO GIF
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

«Οι πολίτες υπέφεραν αρκετά, τώρα πρέπει να υπάρξουν επενδύσεις στην Ελλάδα», επισημαίνει σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Ούντο Μπούλμαν, πρόεδρος της Ομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο οποίος ήταν και ο κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση που διοργάνωσε στην Αθήνα το -προσκείμενο στο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (SPD)- Ιδρυμα Φρίντριχ Έμπερτ, με θέμα: «Ενα μέλλον για όλους, μια Ευρώπη που θα το διασφαλίσει, ένα προοδευτικό κίνημα που θα το οικοδομήσει».

KEN 1

«Είστε ένας σπουδαίος λαός και περάσατε δύσκολα χρόνια, αλλά εάν αποκτήσετε σημαντικό ρόλο στην Μεσόγειο, θα έχετε ένα σπουδαίο μέλλον», ανέφερε ο Ούντο Μπούλμαν.

Για την συνεργασία των ευρωπαϊκών προοδευτικών δυνάμεων ο Ο. Μπούλμαν λέει στη συνέντευξή του στο Πρακτορείο: «Για μας είναι σαφές ότι πρέπει όλες οι προτάσεις των Σοσιαλδημοκρατών να ανανεωθούν. Αυτό δεν αφορά απλώς την οικονoμία, αλλά τη βιώσιμη οικονομία», με κοινωνική διάσταση, «η οποία πρέπει να δίνει σε κάθε πολίτη μια ευκαιρία. Οποιος μας βοηθά είναι προοδευτικός, όποιος μας εμποδίζει δεν είναι».

Στο ερώτημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, εάν εκτός από το Κίνημα Αλλαγής και το Ποτάμι θα συνεργαζόταν και με τον ΣΥΡΙΖΑ απαντά: «Φυσικά, εάν συμπίπτουν οι θέσεις μας», ενώ για το πώς βλέπει μια ενδεχόμενη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ ή με το Ποτάμι, ο κ. Μπούλμαν λέει: «Αυτό πρέπει να το αποφασίσουν οι ίδιοι οι Ελληνες», υπενθυμίζοντας όμως ότι πάντα έλεγε στη Γερμανία, «δεν μπορώ πια να ακούω τον Β. Σόιμπλε να λέει ότι η Νέα Δημοκρατία είναι η σωτηρία του ελληνικού λαού, όταν βλέπω πώς η κυβέρνηση υπό την Νέα Δημοκρατία οδήγησε την Ελλάδα στα μεγάλα προβλήματα».

Τέλος, για τη συμφωνία Αθήνας -Σκοπίων για το ονοματολογικό σημειώνει πως «θα αποτελέσει μια σημαντική πρόοδο, διότι θα συνεισφέρει στην ειρήνευση στα Βαλκάνια».ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!