Γέμισε αφρούς η λίμνη Ιωαννίνων

MANOLLO GIF
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Οι μέτριοι άνεμοι που πνέουν τις τελευταίες ώρες και ο κυματισμός έχει ως αποτέλεσμα μεγάλο τμήμα της Παμβώτιδας να έχει γεμίσει από αφρούς.

KEN 1

Ιδιαίτερα δυσάρεστη είναι η εικόνα κοντά στο Πάρκο Κατσάρη, όπου ένα παχύ στρώμα αφρών και πλαγκτόν καλύπτουν την λίμνη. Και άλλα σημεία όμως στην επιφάνειά της, ειδικά κοντά στις ακτές καλύπτονται και πάλι από αφρούς, φαινόμενο που έχει καταγραφεί και τα προηγούμενα χρόνια, ειδικά μετά από περιόδους ανομβρίας, σύμφωνα με το epirupost.gr.

Μάλιστα φαίνεται ότι οι αφροί συνδέονται άμεσα με την ρύπανση της Παμβώτιδας, κυρίως από αστικά απόβλητα καθώς και με τις καιρικές συνθήκες.

Τις τελευταίες ημέρες και λόγω της ξηρασίας του Σεπτεμβρίου η στάθμη έχει υποχωρήσει όχι όμως σε ασυνήθιστα επίπεδα.

Υπήρξαν προηγούμενα χρόνια όπου την ίδια εποχή η στάθμη ήταν σε αρκετά χαμηλότερο σημείο. Ποιος δεν θυμάται άλλωστε τις περσινές εικόνες όπου είχαν αποκαλυφθεί τμήματα του πυθμένα.

Το φαινόμενο των αφρών πάντως έχει συνδυαστεί περισσότερο με τις καιρικές συνθήκες, όπως τους ανέμους που επικρατούν καθώς και με τα επίπεδα του φυτοπλαγκτόν.

Φυσικά είναι κοινό μυστικό ότι η λίμνη εξακολουθεί να δέχεται αστικά απόβλητα, ορισμένες φορές όμως και ζωικά, με αποτέλεσμα η κατάστασή της να επιβαρύνεται.

Δείτε τις φωτογραφίες:ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!