ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

σκάνδαλα παιδεραστίας: Ο πάπας έκανε δεκτές τις παραιτήσεις άλλων δύο επισκόπων

ezgif.com gif maker
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟKEN 2

«Ο πάπας Φραγκίσκος έκανε την Παρασκευή δεκτές τις παραιτήσεις άλλων δύο επισκόπων της Χιλής, μιας χώρας όπου διεξάγονται πολλές έρευνες για σεξουαλική κακοποίηση από κληρικούς», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Βατικανό.

Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία της Χιλής βρίσκεται σε πλήρη αναταραχή μετά την επίσκεψη του Αργεντινού πάπα τον Ιανουάριο και τον πολλαπλασιασμό των δικαστικών ερευνών. Ο αριθμός τους ανέρχεται σήμερα σε 119 για σεξουαλικές επιθέσεις που φέρεται να διέπραξαν μέλη της Εκκλησίας σε βάρος ανηλίκων και ενηλίκων από τη δεκαετία του ’60.

Οι δύο επίσκοποι που παραιτήθηκαν είναι ο Κάρλος Εδουάρδο Πελεγκρίν Μπαρέρα, 60 ετών, ο οποίος ασκούσε τα καθήκοντά του στο Σαν Μπαρτολομέ ντε Τσιλάν, και ο Κριστιάν Ενρίκε Κοντρέρας Μολίνα της επισκοπής Σαν Φελίπε, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αγίας Έδρας.

Δικαστικές έρευνες διεξάγονται στη Χιλή σε βάρος δύο ανδρών, που θεωρούνται ύποπτοι για σεξουαλική κακοποίηση. Και οι δύο αντικαταστάθηκαν από προσωρινούς αποστολικούς διοικητές.

Στις 18 Μαΐου, η σύνοδος των Χιλιανών επισκόπων ανακοίνωσε πως 34 επίσκοποι που πήγαν στη Ρώμη για να συναντήσουν τον πάπα Φραγκίσκο υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους.

Πριν από τις δύο σημερινές παραιτήσεις, ο πάπας είχε δεχτεί εκείνες άλλων πέντε Χιλιανών επισκόπων, τιμωρώντας έτσι την ιεραρχία μιας Εκκλησίας που κατηγορείται για «ομερτά» από θύματα παιδεραστών ιερέων.

Ειδικότερα, ο Φραγκίσκος είχε κάνει δεκτή την παραίτηση του αμφιλεγόμενου Χουάν Μπάρος –ο οποίος κατηγορείτο ότι συγκάλυψε τα εγκλήματα ενός παιδεραστή ιερέα, τον οποίο είχε υπερασπιστεί στη διάρκεια του ταξιδιού του στη Χιλή τον Ιανουάριο.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2018, 16:04

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!