Ο πρόεδρος Ομπραδόρ «σνομπάρει» το προεδρικό τζετ και περιμένει για ώρες εμπορική πτήση

ezgif.com gif maker
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟΠροσηλωμένος στην υπόσχεσή του να «ξεφορτωθεί» το προεδρικό αεροπλάνο παραμένει ο εκλεγμένος πρόεδρος του Μεξικού, Αντρέ Μανουέλ Λόπεζ Ομπραδόρ. Μάλιστα, τήρησε τη δέσμευσή του, ακόμη και παρά το γεγονός ότι αναγκάστηκε να περιμένει τρεις ώρες για την απογείωση εμπορικής πτήσης.

Σε πλάνα από βίντεο που έχει κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο και όπως μεταδίδει η Guardian, περιμένοντας για την απογείωση του αεροπλάνου, σε πτήση από το Χουατούλκο με προορισμό την Πόλη του Μεξικού, ο ίδιος δήλωσε ότι θα «πέθαινε από ντροπή» εάν χρησιμοποιούσε «ένα πολυτελές αεροπλάνο σε μια χώρα, όπου υπάρχει τόση φτώχεια».


«Δεν θα αλλάξω γνώμη για αυτό», είπε, αναφερόμενος στην καθυστέρηση στην πτήση του, λόγω ισχυρής βροχόπτωσης. «Οποιοσδήποτε πολιτικός που ενεργεί αλαζονικά δεν θα έχει διάρκεια», παρατήρησε.

Ο 65χρονος Ομπραδόρ κέρδισε τις προεδρικές εκλογές τον Ιούλιο και αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα για μια 5ετή θητεία τον Δεκέμβριο.

Προεκλογικά, είχε δεσμευτεί ότι θα πουλήσει το προεδρικό αεροπλάνο και ότι θα μετατρέψει το προεδρικό μέγαρο σε κέντρο τεχνών, όπως επίσης υποσχέθηκε να αντιμετωπίσει τη διαφθορά.

Πηγή: Sputnik


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2018, 02:59

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!