Στο Μόντρεαλ πραγματοποιείται η πρώτη σύνοδος γυναικών υπουργών Εξωτερικών

stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟKENT728X100 1

Οι γυναίκες είναι «ο βασικός κρίκος για να βρίσκονται λύσεις στα πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι κοινωνίες μας», δήλωσε χθες Παρασκευή η Κρίστια Φρίλαντ, η Καναδή υπουργός Εξωτερικών, στην έναρξη της πρώτης στην Ιστορία συνόδου περίπου είκοσι γυναικών υπουργών Εξωτερικών.

Η σύνοδος αυτή πραγματοποιείται ως σήμερα στο Μόντρεαλ με τη συμμετοχή περίπου 20 από τις 30 γυναίκες που έχουν αναλάβει να διαχειρίζονται την εξωτερική πολιτική της χώρας τους.

Οι υπουργοί θα ανταλλάξουν απόψεις κεκλεισμένων των θυρών για τέσσερα θέματα: «την ενίσχυση της αυτονομίας των γυναικών, τη συμμετοχή τους στην πολιτική και σε ηγετικές θέσεις», «την ενίσχυση της δημοκρατίας», «την προώθηση της ειρήνης και της ασφάλειας» και «την εξάλειψη της βίας εξαιτίας του φύλου».

«Πάντα θα εργάζομαι για την ισότιμη εκπροσώπηση και τον σεβασμό των γυναικών και των κοριτσιών», διότι «όταν εμπλεκόμαστε όλοι στη διαδικασία λήψης αποφάσεων, οι κοινωνίες μας γίνονται πιο δυνατές, οι οικονομίες μας και η μεσαία τάξη πιο ευημερούσες και οι χώρες μας πιο ασφαλείας», εξήγησε η Φρίλαντ.

Η Φρίλαντ είναι συμπρόεδρος του συνεδρίου μαζί με την επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι. Στη σύνοδο συμμετέχουν οι υπουργοί Εξωτερικών της Νότιας Αφρικής, της Ανδόρας, της Βουλγαρίας, της Κόστα Ρίκα, της Κροατίας, της Δομινικανής Δημοκρατίας, της Γκάνα, της Γουατεμάλα, της Ονδούρας, της Ινδονησίας, της Κένυας, της Ναμίμπια, της Νορβηγίας, του Παναμά, της Ρουάντα, της Σουηδίας και της Σάντα Λουτσία.


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2018, 07:59

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!