Όταν ο Ζακ Κωστόπουλος μιλούσε για τον HIV στην «Αυτοψία»

stergiou 1
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Τα όσα εκτυλίχθηκαν στο κοσμηματοπωλείο της οδού Γλάδστωνος στην Ομόνοια την περασμένη Παρασκευή και οδήγησαν στον θάνατο του 33χρονου Ζακ Κωστόπουλου έχουν προκαλέσει έντονες συζητήσεις και προβληματισμούς.

KENT 2

Γνωστός ακτιβιστής για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ, ο Ζακ Κωστόπουλος είχε μιλήσει παλιότερα στην εκπομπή «Αυτοψία» και τον Αντώνη Σρόιτερ.

«Ο μόνος λόγος που κάποιος έχει HIV για μένα είναι επειδή είναι άνθρωπος και ως άνθρωπος μπορεί να έκανε τη βλακεία του, μπορεί να υπήρξε αυτοκαταστροφικός, άρα το ότι σου λέω ότι έχω HIV δεν θα έπρεπε να σου δίνει κάποια εικόνα για το τι άνθρωπος είμαι», δήλωνε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «δεν υπάρχει επαρκής ενημέρωση, δεν είναι και στη νοοτροπία μας να το συζητάμε. Πολλές φορές είναι λόγω άγνοιας. Πολλοί στρέιτ, και άντρες και γυναίκες, θεωρούν ότι δεν τους αφορά γιατί είναι κάτι που συμβαίνει μόνο στους γκέι. Κι ενώ είναι μια πραγματικότητα ότι είναι μεγαλύτερος ο αριθμός των γκέι, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν μπορεί να συμβεί σε οποιονδήποτε και ότι δεν μας αφορά όλους και όλες».

Περιγράφοντας τη δική του μάχη με τον ιό του AIDS, σημείωνε πως διαγνώστηκε το 2009, φαντάρος τότε, συμμετείχε σε εθελοντική αιμοδοσία του στρατού. Την επομένη, όπως έλεγε, ο διοικητής τον κάλεσε στο γραφείο του. «Μού πέταξε ένα ξερό ότι έχεις HIV, χωρίς να μου δώσει οδηγίες τι κάνω τώρα. Απλά μου είπε, φεύγοντας από’ δω θα πας να βρεις έναν ειδικό γιατρό. Το πού άγνωστο… Στο πετάνε, σου λένε δικό σου, δεν με ενδιαφέρει τι θα το κάνεις, πάρ’ το από δω και φύγε».

«Ποια είναι η ζωή ενός οροθετικού σήμερα;» τον είχε ρωτήσει ο Αντώνης Σρόιτερ και εκείνος απαντούσε: «Κατ’ αρχήν δύο φορές τη μέρα φάρμακα για μένα προσωπικά. Εξετάσεις δύο φορές το χρόνο και ότι απλά πρέπει να προσέχεις τον εαυτό σου».ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!