«Η Τεχεράνη θα παραμείνει στη συμφωνία της Βιέννης για όσο χρόνο ωφελείται από αυτήν»

milonas 728x120Ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί δήλωσε την Τετάρτη ότι η Ισλαμική Δημοκρατία θα παραμείνει στη συμφωνία της Βιέννης για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα για όσο χρονικό διάστημα ωφελείται από αυτήν.

Απών από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, του οποίου η χώρα δεν είναι μέλος αυτή την περίοδο, ο πρόεδρος του Ιράν μιλώντας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Νέα Υόρκη δήλωσε ότι πιστεύει πως οι ΗΠΑ, στο τέλος, θα επιστρέψουν στη συμφωνία, εκτιμώντας ότι οι συζητήσεις αυτή την εβδομάδα στον ΟΗΕ έδειξαν ξεκάθαρα την απομόνωση της Ουάσινγκτον.

«Μια μέρα αργά ή γρήγορα οι ΗΠΑ θα επιστρέψουν. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί έτσι», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Νέα Υόρκη, επαναλαμβάνοντας ότι το Ιράν θα παραμείνει τη συμφωνία για όσο χρονικό διάστημα εξυπηρετεί τα συμφέροντά του.

Ο Ροχανί δήλωσε ότι η Τεχεράνη δεν έχει πρόθεση να πάει σε πόλεμο με τις αμερικανικές δυνάμεις στη Μέση Ανατολή, όπου το Ιράν έχει εμπλακεί σε πολέμους δια αντιπροσώπου με τη Σαουδική Αραβία, σύμμαχο των ΗΠΑ, επί δεκαετίες.

«Δεν θέλουμε να πάμε σε πόλεμο με τις αμερικανικές δυνάμεις στην περιοχή», τόνισε.

Ο πρόεδρος του Ιράν δήλωσε επίσης ότι «τα εναπομείναντα μέρη της συμφωνίας της Βιέννης έλαβαν πολύ σημαντικά βήματα αλλά το Ιράν έχει μεγαλύτερες προσδοκίες». Οι αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης που θα τεθούν σε ισχύ τον Νοέμβριο είναι «παράνομες, δεν αποτελούν κάτι καινούργιο αλλά έχουν στόχο την άσκηση ψυχολογικής πίεσης επί του Ιράν».


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2018, 22:18

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!