«Η Τουρκία δεν μπορεί να παραμείνει σιωπηλή απέναντι στη χρήση των κυρώσεων ως ”όπλων”»

stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟΟ πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του δεν μπορεί να παραμείνει σιωπηλή απέναντι στη χρήση των κυρώσεων ως όπλων ενώ η Άγκυρα βρίσκεται σε αντιπαράθεση με την Ουάσιγκτον για την τύχη του χριστιανού πάστορα Άντριου Μπράνσον, που κρατείται από τις τουρκικές αρχές.

«Κανείς από εμάς δεν μπορεί να παραμείνει σιωπηλός στην αυθαίρετη ακύρωση των εμπορικών συμφωνιών και στη χρήση των οικονομικών κυρώσεων ως όπλων», σημείωσε ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους στην ομιλία που εκφώνησε ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

«Σήμερα, κάποιες χώρες επιχειρούν επίμονα να προκαλέσουν το χάος. Εμείς είμαστε υπέρ της επίλυσης των προβλημάτων μας μέσω της διεξαγωγής εποικοδομητικού διαλόγου επί ίσοις όροις» τόνισε ο Ερντογάν.

Ο σύμβουλος επικοινωνιών του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν Φαχρετίν Αλτούν ανήρτησε στο Twitter μια φωτογραφία όπου διακρίνεται ο Τούρκος πρόεδρος να ανταλλάσσει χειραψία με τον Αμερικανό ομόλογό του και να χαμογελούν ο ένας στον άλλο, στο περιθώριο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης.

«Αυτοί που εξοπλίζουν τους τρομοκράτες με δεκάδες χιλιάδες φορτηγά και χιλιάδες μεταγωγικά αεροσκάφη, φορτωμένα με όπλα για χάρη των δικών τους στρατηγικών συμφερόντων τους μετά βεβαιότητας θα νιώσουν θλίψη στο μέλλον» είπε επίσης ο Ερντογάν.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2018, 21:34

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!