ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Καλτσογιάννης: Το παράδειγμα του Χαράλαμπου Τσιμά σε μία κοινωνία που αναζητεί την ελπίδα

milonas 728x120

Ο Γιώργος Καλτσογιάννης, θεματικός αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας σε παρέμβασή του επισημαίνει:

Ο ξενώνας φιλοξενίας συνοδών ασθενών που εγκαινιάστηκε στο Νοσοκομείο Βόλου αποτελεί ακόμη ένα ευεργέτημα, ακόμη μια έμπρακτη κίνηση γενναιοδωρίας προς την πόλη και την τοπική κοινωνία από τον μεγάλο ευεργέτη Χαράλαμπο Τσιμά.

Η ζωή του είναι ένα δίδαγμα. Από νεαρή ηλικία βρέθηκε στην Αιθιοπία όπου από το μηδέν ξεκίνησε την σημαντική επιχειρηματική του πορεία.  Μόχθησε, στερήθηκε, αγωνίστηκε και τελικά με εργατικό και καινοτόμο πνεύμα, κατάφερε να μεγαλουργήσει κερδίζοντας την αναγνώριση και την συμπάθεια στην χώρα της Αφρικής.

Όμως δεν ξέχασε την πατρίδα του, τον Βόλο και την Μαγνησία. Οι συνεχείς δωρεές του στο Νοσοκομείο, την Αστυνομία, το Ορφανοτροφείο, το Γηροκομείο και άλλα ιδρύματα αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Και όσο ο Θεός θα του δίνει χρόνια, τόσο ο ίδιος θα συνεχίζει να συνεισφέρει.

Στην εκδήλωση που έγινε προς τιμήν του στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου μετά την λήξη των εγκαινίων, ο χώρος ήταν ασφυκτικά γεμάτος από συμπολίτες που ήθελαν να τον ευχαριστήσουν και να του δώσουν δύναμη, αλλά και να αντλήσουν και οι ίδιοι δύναμη και ελπίδα μέσα από το παράδειγμα του ευεργέτη.

Ο τόπος μας ανέδειξε σημαντικούς ευεργέτες που ενέπνευσαν δημιουργικά. Και την παράδοση αυτή την ακολουθεί πιστά ο Χαράλαμπος Τσιμάς του οποίου το όνομά του θα μνημονεύεται από γενιά σε γενιά.

Μακάρι το παράδειγμά του να το ακολουθήσουν και άλλοι. Η τοπική κοινωνία το έχει ανάγκη μετά την σχεδόν δεκάχρονη κρίση που περιόρισε την δυνατότητα του Κράτους να πράττει και να συνδράμει για τα αυτονόητα.

Παράλληλα η ευεργεσία δημιουργεί ηθικά πρότυπα σε μια κοινωνία που κυριαρχείται από την κρίση πνευματικών αξιών.

Στα πιο δύσκολα χρόνια της μεταπολιτευτικής Ελλάδας η παρουσία και η προσφορά του Χαράλαμπου Τσιμά είναι ένα ψυχικό εφόδιο για όλους μας ότι όσο υπάρχουν Έλληνες με αγάπη για τον συνάνθρωπο και την πατρίδα, μπορούμε να ελπίζουμε.

error: Content is protected !!