Η Λάρισα αθλείται στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής εβδομάδας αθλητισμού

stergiou
fotou
728x110 3

Αθλητική εκδήλωση στα πλαίσια της  Ευρωπαϊκής εβδομάδας  αθλητισμού οργανώνει το Αθλητικό τμήμα του Δήμου Λαρισαίων, με σκοπό τη μύηση των αθλημάτων στους παρευρισκόμενους.  Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Αλκαζάρ (Κηποθέατρο) το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου από τις 11:00 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στη 1:00 το μεσημέρι.

Η Ευρωπαϊκή εβδομάδα αθλητισμού είναι μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προαγωγή του αθλητισμού  και της σωματικής άσκησης σε όλη την Ευρώπη. Αποτελεί πηγή έμπνευσης γι τους Ευρωπαίους και τους Έλληνες , ώστε να ενεργοποιηθούν  κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και να ενθαρρυνθούν ώστε να παραμείνουν ενεργοί καθ’ όλη την διάρκεια του έτους.

«Είναι το κίνητρο να βάλουν οι νέοι και τα παιδιά τον αθλητισμό στη ζωή τους και μέσα από το παιχνίδι να τον αγαπήσουν» επισήμανε μεταξύ άλλων για την εκδήλωση ο κ. Γεώργιος Κωσταρόπουλος  στη συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Χατζηγιάννειο σήμερα το μεσημέρι. Μάλιστα τόνισε ότι «φέτος είναι η πρώτη προσπάθεια προσέγγισης για ανθρώπους με ειδικές ανάγκες».

Στην εκδήλωση θα συμμετέχει και ο κ. Βασίλης Πιπέρης δίνοντας το μήνυμα ότι ο αθλητισμός δεν έχει διακρίσεις και όλοι έχουν το δικαίωμα στην άθληση. Ο ίδιος δήλωσε ότι «τα άτομα με ειδικές ανάγκες πρέπει να γυμνάζονται. Η γυμναστική βοηθάει στο να γίνεσαι καλύτερος ψυχικά και σωματικά, είναι υγεία και πρέπει να ευχαριστούμε όλοι τη ζωή μας»

Στην Ευρωπαϊκή εβδομάδα αθλητισμού, το αθλητικό  τμήμα του Δήμου Λαρισαίων θα συμμετέχει με τις ακαδημίες του  και το πρόγραμμα «Άθληση και γυναίκα» μέσα από τους ήδη ενεργούς αθλητές, τους προπονητές, τα Δ.Σ. καθώς και του εθελοντές.

Στο πρόγραμμα θα έχουν την επιμέλεια οι εξής προπονητές:

Ακαδημία ποδοσφαίρου: Νίκος Αρσενίου

Ακαδημία μπάσκετ: Λίντα Παυλοπούλου

Ακαδημία βόλεϊ: Παπανικολάου Χριστίνα

Ακαδημία ποδηλασίας: Εύη Ευαγγέλου

Σχολή εκμάθησης τένις: Βαγγέλης Αποστόλου

Πρόγραμμα «Άθληση και γυναίκα»: Σταυρούλα Λαδοπούλου

Για την ομάδα του χάντμπολ: Βασίλειος Γκουράβας

Πηγή: onlarissa.gr

728X100 3
error: Content is protected !!