Δορυφορικές εικόνες από τη δημιουργία του μεσογειακού κυκλώνα «Ξενοφών»

ezgif.com gif maker
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Δορυφορικές εικόνες που συλλέχθηκαν και επεξεργάστηκαν από το Εθνικό Αστεροσκοπείο/meteo.gr παρουσιάζονται σε ένα βίντεο, στο οποίο φαίνεται η θέση του βαρομετρικού χαμηλού νοτιοδυτικά της χώρας μας την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 16:00 ώρα Ελλάδος.

KEN 2

Με αποχρώσεις του γκρι και πορτοκαλί διακρίνονται οι νεφικοί σχηματισμοί και με πράσινες κουκκίδες οι ηλεκτρικές εκκενώσεις που ανιχνεύει το σύστημα ανίχνευσης ηλεκτρικών εκκενώσεων ZEUS.

Το παρακάτω animation δείχνει την προβλεπόμενη θέση του μεσογειακού κυκλώνα «Ξενοφών» νότια της Πελοποννήσου το απόγευμα του Σαββάτου 29/09 στις 15:00.

Οι άνεμοι στη θάλασσα των Κυθήρων αναμένεται να ξεπεράσουν σε ένταση τα 9 μποφόρ.

Επιπρόσθετα, στο παρακάτω σχήμα δίνεται η θέση του μεσογειακού κυκλώνα «Ξενοφών», όπως δίνεται από τα προγνωστικά μοντέλα του Εθνικού Αστεροσκοπείου/meteo.gr.

Τα γαλάζια και μπλε χρώματα δίνουν τα ύψη βροχής ανά τρίωρο σε χιλιοστά.

Πάνω αριστερά δίνεται η θέση του Ξενοφώντα στις 1500 της Παρασκευής 28/09, πάνω δεξιά στις 2100, κάτω αριστερά στις 0900 του Σαββάτου 29/09 και κάτω δεξιά στις 1500 του Σαββάτου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, το κέντρο του Ξενοφώντα αναμένεται να φτάσει στις νότιες ακτές της Πελοποννήσου μεταξύ 15:00-18:00 του Σαββάτου.

Στο σχήμα που ακολουθεί δίνεται χάρτης με το προβλεπόμενο ύψος κύματος, από το κυματικό μοντέλο του Εθνικού Αστεροσκοπείου/meteo.gr, όπου το μεσημέρι του Σαββάτου 29/09, το ύψος κύματος μεταξύ Πελοποννήσου και Κρήτης ξεπερνά τα 11 μέτρα.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GRΠΗΓΗ

error: Content is protected !!