Ο ιταλός πρωθυπουργός «ανυπομονεί» να πάει στις Βρυξέλλες για να παρουσιάσει τα σχέδια της κυβέρνησης

stergiou 1
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟΟ πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε ανυπομονεί να πάει στις Βρυξέλλες για να παρουσιάσει τα σχέδια της κυβέρνησής του να αυξήσει το δημοσιονομικό έλλειμμα το επόμενο έτος με στόχο να δοθεί ώθηση στην ανάπτυξη.

«Η Ιταλία δεν αποτελεί πρόβλημα για την Ευρώπη· είναι κεφάλαιο», δήλωσε ο Κόντε στους δημοσιογράφους που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το γραφείο του. «Ανυπομονώ να πάω στις Βρυξέλλες για να παρουσιάσω το σχέδιο του προϋπολογισμού».

Ο Τζοβάνι Κόντε αρνήθηκε ότι υπάρχει ένταση με τον υπουργό Οικονομικών Τζοβάνι Τρία, για τον οποίο από βουλευτές έγινε γνωστό ότι άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να παραιτηθεί διαμαρτυρόμενος για την αύξηση του ελλείμματος. Ο Κόντε δήλωσε ότι μίλησε με τον Τρία στο τηλέφωνο και ότι αυτός τον διαβεβαίωσε ότι ποτέ δεν υπήρξε ενδεχόμενο παραίτησής του.

Βουτιά 3,66% κατέγραψε νωρίτερα το χρηματιστήριο στο Μιλάνο, ενώ οι Βρυξέλλες ενοχλήθηκαν από την απόφαση της Ρώμης να θέσει ως στόχο για το έλλειμμα ως ποσοστό του ΑΕΠ 2,4% για τα επόμενα τρία χρόνια, πολύ πάνω από αυτό που προέβλεπε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Στις 13:50 ώρα Ελλάδας, ο δείκτης FTSE Mib κατέγραψε απώλειες 3,66% στις 20.724 μονάδες, παρασυρόμενος πτωτικά από τους τραπεζικούς τίτλους.

Στις 12:45 ώρα Ελλάδας, η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου διαμορφώθηκε στο 3,170% από το 2,888% που έκλεισε χθες, με τη διαφορά απόδοσης μεταξύ των ιταλικών και γερμανικών ομολόγων να διαμορφώνεται στις 270 μονάδες βάσης.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2018, 17:21

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!