Οι Λαρισαίοι δεν πτοήθηκαν απ’ τον κακό καιρό – Μικροί και μεγάλοι έτρεξαν για τα παιδιά με Χρόνια Νοσήματα (φωτο – βίντεο)

FCO SUMMER 80 728x90 1
milonas 728x90 1

Παρά τον βροχερό καιρό και το αρκετό για την εποχή κρύο, αρκετοί Λαρισαίοι έδωσαν «ραντεβού» την Κυριακή το πρωί στο Αρχαίο Θέατρο προκειμένου να τρέξουν για καλό σκοπό και συγκεκριμένα για παιδιά με Χρόνια Νοσήματα.

Ο Τοπικός Όμιλος για την Unesco Ν. Λάρισας, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, συνδιοργάνωσε με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δήμο Λαρισαίων, την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας, τη Διοίκηση του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, τη Διοίκηση της 5ης ΥΠΕ, την Πανεπιστημιακή Παιδιατρική Κλινική, τον Α.Σ Πελασγό, τον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Λάρισας, τον Σύλλογο Ιδιωτικών Γυμναστηρίων Λάρισας (Σ.Ι.ΓΥ.ΛΑ), τον Ηρακλή Χάλκης BC και τον Σύλλογο «Νίκαια 2012», αγώνα Δρόμου 7.000μ Ανδρών –Γυναικών (14 ετών και άνω) και αγώνα Δρόμου 800μ Παιδιών ( 11-13 ετών) και ΑμεΑ (ανεξαρτήτως ηλικίας).

Σκοπός του αγώνα ήταν η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας στο θέμα των Χρόνιων Παθήσεων, με το σύνθημα «Όλοι Μαζί Τρέχουμε για τα Παιδιά με Χρόνια Νοσήματα».

Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτισμού 2018, με σκοπό την ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου και του ιστορικού κέντρου της Λάρισας καθώς η εκκίνηση και ο τερματισμός των δρομέων ήταν το Αρχαίο Θέατρο (οδός Βενιζέλου).

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο:

 

Πηγή: onlarissa.gr

error: Content is protected !!