ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ποιοί θέλουν να γίνουν δήμαρχοι στους επαρχιακούς νομούς της Λάρισας – Όλα τα ονόματα και τα σενάρια

milonas 728x90 1
728x110

Μπορεί ο κυκλώνας «Ζορμπάς» να χτυπάει πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα, βάζοντας οριστικό τέλος στο καλοκαίρι, ένας άλλος «κυκλώνας» όμως, αυτός των πολιτικών διεργασιών έχει ήδη ξεκινήσει να «χτυπάει» όλη την επαρχία του νομού Λάρισας, με φόντο τις αυτοδιοικητικές εκλογές του ερχόμενου Μαϊου.

Οχτώ μήνες πριν την τελική διαδικασία που θα οδηγήσει σε νέες δημοτικές αρχές, πρόσωπα, κινήσεις και κομματικοί μηχανισμοί αρχίζουν να ανακατεύουν την τράπουλα με στόχο ισχυρά ψηφοδέλτια που θα διεκδικήσουν με αξιώσεις τη νίκη στις ερχόμενες εκλογές για τον πρώτο βαθμό της αυτοδιοίκησης.

Το Onlarissa.gr καταγράφει σήμερα τις πρώτες ζυμώσεις που γίνονται σε ολόκληρο το νομό:

Δήμος Αγιάς

Ο νυν δήμαρχος Α. Γκουντάρας δεν έχει ανοίξει ακόμα τα χαρτιά του, αν και είναι πάρα πολλοί εκείνοι που προεξοφλούν πως στο τέλος θα δηλώσει και πάλι «παρών», με στόχο να εγγράψει στο ενεργητικό του μια ακόμη δημαρχιακή θητεία.

Την ίδια ώρα η αντιπολίτευση στο δήμο Αγιάς, όσον αφορά το γαλάζιο στρατόπεδο εμφανίζεται πολυδιασπασμένο. Ο Γ. Καλαγιάς επιθυμεί και πάλι να κατέβει υποψήφιος, ενώ πλασσάρεται και ο επιχειρηματίας Δ. ΕυθυμίουΑ. Βατζιάς και Θ. Ολύμπιος είναι δυο ακόμη ονόματα που ακούγονται έντονα στην τοπική κοινωνία, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες συνδυασμό ετοιμάζει και ο Α. Μπεϊνας.

Δήμος Ελασσόνας

Εκ νέου υποψήφιος θα είναι ο νυν δήμαρχος Ελασσόνας Ν. Ευαγγέλου, ευελπιστώντας πως αυτή τη φορά δεν θα έχει απέναντι του διασπαστικό ψηφοδέλτιο. Ένας ακόμα σίγουρος υποψήφιος θα είναι ο Δ. Αβρανάς με τη στήριξη του ΚΚΕ.

Έντονες διεργασίες διεξάγονται στον χώρο της Κεντροαριστεράς με τον πρώην δήμαρχο Γ. Πασχόπουλο να έχει ανοίξει το παιχνίδι προκρίνοντας την συμμαχία όλων των δυνάμεων απέναντι στον νυν δήμαρχο. Πολλοί είναι αυτοί που επιθυμούν μια «Συμπαράταξη», τύπου Λάρισας, απέναντι στον νυν δήμαρχο, ωστόσο το όνομα του επικεφαλής αποτελεί αυτή τη στιγμή «αγκάθι» στις διεργασίες αυτές.

Δήμος Κιλελέρ

Ο νυν δήμαρχος Θ. Νασιακόπουλος θα είναι εκ νέου υποψήφιος, ενώ με την αποχώρηση του Ρ. Κομήτσα αρχίζει και ακούγεται έντονα το όνομα της Λίτσας Λιακούλη ως επικεφαλής της αντίπαλης παράταξης. Συνδυασμό ετοιμάζει και ο Γ. Ακριβούλης.

Δήμος Τεμπών

Ο νυν δήμαρχος Κ. Κολλάτος θα είναι εκ νέου υποψήφιος, ενώ ο αντίπαλός του στις εκλογές του 2014 Γ. Μανώλης επιθυμεί να πάρει τη ρεβάνς. Σιγή ιχθύος κρατάει ο επιχειρηματίας Κ. Λανάρας, το όνομα του οποίου έχει ακουστεί ως πρόταση ευρύτερης αποδοχής.

Δήμος Τυρνάβου

Κλειστά τα χαρτιά του κρατάει ο νυν δήμαρχος Π. Σαρχώσης για το αν τελικά θα είναι εκ νέου υποψήφιος, ενώ αρχίζει και παίζει ξανά το όνομα το πρώην δημάρχου Ν. Μαλάκου. Σίγουρη θεωρείται η υποψηφιότητα του Αστ. Ροντούλη, ενδιαφέρον επίσημο έχουν εκδηλώσει οι Κ. Ζιάγκας και Στ. Σπανογιάννης, ενώ παίζουν και τα ονόματα των Γ. Κόκουρα, και του πρώην δημάρχου Θ. Νασίκα.

Δήμος Φαρσάλων

Στο δήμο Φαρσάλων ο απερχόμενος δήμαρχος Άρης Καραχάλιος θα είναι εκ νέου υποψήφιος. Προερχόμενος από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, δεν αποκλείεται να στηριχθεί από το Κίνημα Αλλαγής, το οποίο έχει ξεκαθαρίσει ότι επιθυμεί να έχει υποψήφιους και στους επτά δήμους, ξέχωρα από τις επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακλόνητο φαβορί από το κεντροδεξιό χώρο είναι ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λάρισας κ. Χρήστος Καπετάνος, ο οποίος αναμένεται να πάρει τις αποφάσεις του εντός του Οκτωβρίου.

Στον ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί προβληματισμός, με τον γνωστό οικονομολόγο Βαγγέλη Δημητρακόπουλο να φαντάζει ως ο επικρατέστερος αυτή τη στιγμή, αλλά ορισμένα στελέχη από τη Λάρισα να επιμένουν πως χρειάζονται “έμπρακτες” αποδείξεις από τους ενδιαφερόμενους, ότι διαθέτουν τη δυναμική εκείνη που χρειάζεται για να διεκδικηθεί ο δήμος.

Στο “παιχνίδι” βρίσκεται εδώ και καιρό ο πρώτος σε ψήφους περιφερειακός σύμβουλος του Νίκου Τσιλιμίγκα, Κώστας Τύμπας, ο οποίος φρόντισε κατά τη διάρκεια της παρούσας θητείας να καλλιεργήσει ένα υπερκομματικό προφίλ.

Δέσποινα Συροπούλου και Σταύρος Πουλαράκης, υπήρξαν δύο πρωτοκλασάτα στελέχη του νυν δημάρχου που όμως έφυγαν με “θόρυβο” από τη δημοτική ομάδα. Οι πληροφορίες τους θέλουν να κινούνται για τη δημιουργία αυτόνομου ψηφοδελτίου, με επικεφαλής πιθανότατα, την κ. Συροπούλου.

Σταθερά τέλος, τον δικό του υποψήφιο δήμαρχο αναμένεται να έχει το ΚΚΕ.

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Παπαστεργίου, Απόστολος Ράιδος

Πηγή: onlarissa.gr

error: Content is protected !!