ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Οι πολιτικοί ηγέτες της Ιταλίας παίζουν ένα επικίνδυνο παιχνίδι

stergiou
fotou
728x110 3Με σημερινό τους δημοσίευμα οι βρετανικοί «Financial Times» σχολιάζουν ότι οι πολιτικοί ηγέτες της Ιταλίας «προχωρούν με μια επιθετική δημοσιονομική πολιτική -αγνοώντας όχι μόνο τις προηγούμενες δεσμεύσεις της Ρώμης προς την Ε.Ε., αλλά και τις προτάσεις του δικού τους υπουργού Οικονομικών».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το προσχέδιο του προϋπολογισμού που ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα η ιταλική κυβέρνηση δεν είναι λόγος για εορτασμούς• αντίθετα, ο κυβερνητικός συνασπισμός της χώρας «χαράσσει ένα πολύ επικίνδυνο μονοπάτι».

«Υπάρχουν πραγματικοί και σοβαροί κίνδυνοι, που προκύπτουν τόσο από τη στάση και τη συμπεριφορά της Ρώμης όσο και από τους πραγματικούς οικονομικούς στόχους» σημειώνουν οι συντάκτες.

«Τα κυβερνώντα κόμματα της Ιταλίας είναι αποφασισμένα να μη θεωρηθεί ότι υποκύπτουν στις εξωτερικές πιέσεις. Θέλουν, όμως, να κρατηθούν στην εξουσία και να επηρεάσουν τις ευρωεκλογές την επόμενη χρονιά. Το να ξεκινήσει μία σύγκρουση με την Ε.Ε. ίσως γυρίσει μπούμερανγκ και για τις δύο πλευρές. Οι Βρυξέλλες το γνωρίζουν αυτό. Είναι ώρα και οι πολιτικοί ηγέτες στη Ρώμη να το συνειδητοποιήσουν» αναφέρεται στο άρθρο.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 1 Οκτωβρίου 2018, 12:25

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!