ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κόντρες στο δημοτικό συμβούλιο για το έργο στο κέντρο: «Δεν ήταν επιλογή μας να κάνουμε όλα αυτά τα έργα ταυτόχρονα»

fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Παρέμβαση Καλογιάννη για τα έργα που εκτελούνται αυτή τη στιγμή στο κέντρο της Λάρισας και τα οποία δημιουργούν τεράστια αναστάτωση στους ρυθμούς της πόλης, σημειώθηκε χθες, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου όπου συζητήθηκε ο ισολογισμός και ο απολογισμός του οικονομικού έτους 2017, μετά την έντονη κριτική που δέχθηκε από την Ρένα Καραλαριώτου. 

«Ξεκινήσατε λοιπόν τα έργα στο κέντρο, και το πρωτόγνωρο»  που καταφέρατε  κ. Καλογιάννη, είναι  να κόψετε μια ολόκληρη πόλη στα δύο, μη έχοντας προγραμματίσει ασφαλείς διεξόδους σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, αλλά και παρκαρίσματος πέριξ του κέντρου. Αδιαφορώντας  για την τύχη των  επιχειρήσεων επι τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ υπάρχει  εμφανής έλλειψη σωστού προγραμματισμού στην εκτέλεση του έργου, απουσία μέριμνας για τις ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού στην διάρκεια του έργου. Ξεχνώντας βέβαια εντελώς  τα χωριά και  τις συνοικίες . Ενώ Δεν ασχοληθήκατε καθόλου με δυο θέματα που μπορούν να δώσουν ταυτότητα στην Πόλη μας Αρχαίο Θέατρο και Πηνειός. Εμμονή δηλαδή, σε παλαιοκομματικές λογικές και ξεπερασμένες νοοτροπίες… Αυτό εκφράζεται ήδη  κ. Καλογιάννη. Το χθες», σημείωσε η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Λαρισαίων, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του δημάρχου Λαρισαίων.

«Όποιος δουλεύει πολύ είναι λογικό να κάνει και λάθη. Ακούω. Και είμαι ανοιχτός στην κριτική. Τη δέχομαι. Ωστόσο δεν επιτρέπω σε κανέναν να επιχειρεί μηδενισμό του έργου μας. Δεν ήταν επιλογή μας να κάνουμε όλα αυτά τα έργα ταυτόχρονα. Ωστόσο η γραφειοκρατία, αυτός ο καρκίνος της χώρας μας, δεν μας επέτρεψε να κάνουμε τη δουλειά που σχεδιάσαμε νωρίτερα. Είμαστε η πρώτη πόλη στην Ελλάδα που εφαρμόζει αυτή τη στιγμή το Σχέδιο Βιώσιμης Ανάπτυξης και Κινητικότητας. Ανοίγουμε τον δρόμο σε όλους τους υπολοίπους, αλλά για να συμβεί αυτό δώσαμε μια μάχη δυο ολόκληρα χρόνια για να πάρουμε τις υπογραφές που χρειαζόμασταν, έτσι ώστε να αρχίσουν να εκτελούνται τα έργα. Δυο ολόκληρα χρόνια απίστευτης γραφειοκρατίας. Ωστόσο ξεκινήσαμε. Έχουμε όλες τις μελέτες έτοιμες. Τα έργα στη Λάρισα θα ολοκληρωθούν συνολικά σε 5-6 χρόνια, τα οποία, τελικά, θα αλλάξουν ολόκληρη τη φιλοσοφία του κέντρου της πόλης. Βάζουμε τέλος στην άναρχη πόλη. Δεν δέχομαι κανέναν μηδενισμό. Και μάλιστα όταν την ίδια ώρα έχουμε πραγματοποιήσει έργα 30 εκατομμυρίων ευρώ στις συνοικίες της Λάρισας», απάντησε ο κ. Καλογιάννης, θέτοντας με τον τρόπο αυτό, και το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί η προεκλογική περίοδος, για τις εκλογές του ερχόμενου Μάϊου, η οποία όμως έχει ξεκινήσει ήδη.

Λ.Π.

Πηγή: onlarissa.gr

KEN
error: Content is protected !!