Σε 12 χρόνια φυλάκισης καταδικάσθηκε ο δράστης που πυροβόλησε και τραυμάτισε έξι μετανάστες

stergiou 1
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟΣε δώδεκα χρόνια φυλάκισης καταδικάσθηκε την Τετάρτη ο Ιταλός Λούκα Τραΐνι, ο οποίος πυροβόλησε και τραυμάτισε έξι μετανάστες τον περασμένο Φεβρουάριο, στην πόλη Ματσεράτα.

Ο Τραΐνι καταδικάσθηκε για σφαγή, παράνομη οπλοφορία και πρόκληση σωματικής βλάβης με το επιβαρυντικό στοιχείο του φυλετικού μίσους.

«Στη φυλακή κατάλαβα ότι το χρώμα του δέρματος δεν πρέπει να μετρά. Έψαχνα εκδίκηση για τον θάνατο της Παμέλα. Δεν νιώθω φυλετικό μίσος, ζητώ συγγνώμη από όσους τραυμάτισα», είπε ο καταδικασθείς, λίγο πριν την ανάγνωση της ετυμηγορίας των δικαστών.

Η αναφορά του είναι στην δολοφονία της Παμέλα Μαστροπιέτρο, η οποία δολοφονήθηκε, στις 30 του περασμένου Ιανουαρίου, από τρεις Nιγηριανούς. Ο Λούκα Τραΐνι είχε προσπαθήσει να δικαιολογήσει σχεδόν αμέσως, το ρατσιστικό του αμόκ, με την δολοφονία της κοπέλας, το πτώμα της οποίας κατατεμαχίστηκε.

Το δικαστήριο της Ματσεράτα, με την απόφασή του έκανε δεκτές όλες τις θέσεις του κατήγορου εισαγγελέα, και τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για «υποδειγματική τιμωρία».


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 4 Οκτωβρίου 2018, 04:35

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!