Στο Μιζούρι υπάρχει πλέον μόνο μία κλινική όπου γίνονται αμβλώσεις

stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟΟι γυναίκες που επιθυμούν να κάνουν άμβλωση στην πολιτεία του Μιζούρι στις ΗΠΑ μπορούν από τη Δευτέρα και μετά να απευθύνονται σε μία μόνο κλινική, αφού τέθηκε σε ισχύ μια ιδιαίτερα περιοριστική νομοθεσία, μετέδωσαν χθες τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Επικαλούμενη την ασφάλεια των ασθενών η νέα νομοθεσία προβλέπει πλέον ότι οι γιατροί που κάνουν αμβλώσεις θα πρέπει να συνεργάζονται με κάποιο νοσοκομείο ώστε να μπορούν να κάνουν εισαγωγή ασθενών.

Καθώς η κλινική που διαχειρίζεται η Planned Parenthood στην πόλη της Κολούμπια δεν κατάφερε να διασφαλίσει συνεργασία με έναν γιατρό που να πληροί τις προϋποθέσεις αυτές, αναγκάστηκε να ακυρώσει όλες τις προγραμματισμένες αμβλώσεις, αν και εξακολουθεί να παρέχει άλλες υπηρεσίες υγείας.

Η κλινική στην Κολούμπια έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη ζητώντας προσωρινή εξαίρεση από τη νομοθεσία, όμως σύμφωνα με την εφημερίδα Kansas City Star, ακόμη δεν έχει εκδοθεί σχετική απόφαση.

Κατά συνέπεια η μοναδική κλινική όπου γίνονται αμβλώσεις στο Μιζούρι, μια πολιτεία με περισσότερους από έξι εκατομμύρια κατοίκους, βρίσκεται στο Σεντ Λιούις.

Περίπου είκοσι αμερικανικές πολιτείες που κυβερνώνται από Ρεπουμπλικάνους έχουν υιοθετήσει διάφορες περιοριστικές πολιτικές αναφορικά με τις αμβλώσεις, σύμφωνα με το Guttmacher Institute.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 4 Οκτωβρίου 2018, 10:11

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!