Ο Λούλα προτρέπει τους συμπολίτες του να ψηφίσουν τον Αντάτζι

milonas 728x120Ο φυλακισμένος πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα προέτρεψε τους Bραζιλιάνους ψηφοφόρους να πάνε στις κάλπες και να ψηφίσουν τον Φερνάντο Αντάτζι, τον πολιτικό που τον αντικατέστησε στο ψηφοδέλτιο του κεντροαριστερού Κόμματος Εργαζομένων (PT) και διεκδικεί την προεδρία στις σημερινές εκλογές.

«Από όλα τα κόμματα, το PT είναι αυτό με τη μεγαλύτερη εμπειρία στην επιτυχημένη διακυβέρνηση της Βραζιλίας», ανέφερε ο Λούλα σε επιστολή του που δημοσιεύθηκε το Σάββατο.

«Η κάλπη δεν είναι χώρος μίσους, αλλά ελπίδας. Εκλέξτε πρόεδρο τον Αντάτζι. Ο Λούλα είναι ο Αντάτζι», πρόσθεσε, βάλλοντας εμμέσως εναντίον του Ζαΐχ Μπολσονάρου, του ακροδεξιού υποψηφίου που φέρεται να είναι το φαβορί της αναμέτρησης.

Στον Λούλα, τον πολιτικό με τη μεγαλύτερη δημοτικότητα στη Βραζιλία, απαγορεύθηκε η συμμετοχή στις προεδρικές εκλογές μετά την καταδίκη του σε 12 χρόνια κάθειρξη για διαφθορά.

Ο Αντάτζι, μέχρι τότε υποψήφιος αντιπρόεδρος του Λούλα, τον διαδέχθηκε πριν από τέσσερις εβδομάδες, αφού το Ανώτατο Εκλογοδικείο ακύρωσε την υποψηφιότητα του φυλακισμένου πρώην προέδρου.

Ο πρώην δήμαρχος του Σαν Πάουλου βρίσκεται πολύ πίσω από τον ακροδεξιό Μπολσονάρου, σύμφωνα με τις περισσότερες δημοσκοπήσεις, αλλά αναμένεται να περάσει στον δεύτερο γύρο που θα διεξαχθεί την 28η Οκτωβρίου αν δεν αναδειχθεί νικητής ήδη από σήμερα. Ορισμένοι πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν πως σε αυτή την περίπτωση, στην προεδρία θα αναδειχθεί ο Αντάτζι.


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 7 Οκτωβρίου 2018, 05:46

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!